Ασύλληπτη παραδοχή: Πωλείται η άμμος από τον Κερατόκαμπο για να εισπράξει έσοδα το Δημόσιο

857551_423211167760714_1859356958_o_1Οργή προκαλεί στην τοπική κοινωνία των παραλίων του Δήμου Βιάννου αλλά και στους φορείς της περιοχής η αφαίρεση τεράστιων ποσοτήτων άμμου από τα λιμάνια της, η οποία αντί να καταλήγει στις απογυμνωμένες παραλίες του τόπου, δημοπρατείται από το Ελληνικό Δημόσιο και φεύγει μακριά!

Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη η απάμμωση του λιμανιού στον Κερατόκαμπο με την άμμο να μεταφέρεται σε οικόπεδο του Δήμου, όπου στη συνέχεια θα βγει σε δημοπρασία, με τα έσοδα να καταλήγουν στα ταμεία του Δημοσίου.

Προ δύο μηνών έγινε το ίδιο στο λιμάνι του Τσούτσουρα όπου η άμμος είναι ακόμα  σε αναμονή ογκομέτρησης για να πουληθεί.

Τόσο ο Δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης όσο και η αντιπολίτευση αλλά και οι ίδιες οι τοπικές κοινωνίες διαμαρτύρονται βλέπονταν την ανάγκη η άμμος να παραμείνει στον τόπο και να εμπλουτίσει τις παραλίες ,που έχουν στερέψει από άμμο και καθίστανται χρόνο με το χρόνο μη προσβάσιμες για τον κόσμο.

Από την πλευρά του ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου, δια του προέδρου του Γιάννη Μπρά, τονίζει πως δυστυχώς αυτό προβλέπει ο Νόμος και δεν μπορούν να τον παραβούν ώστε να εμποδίσουν την άμμο που προκύπτει από τον καθαρισμό των μικρών λιμανιών της περιοχής να αξιοποιηθεί στις παραλίες της Βιάννου και να μην πουληθεί.

Ο κ Μπαριτάκης μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη περιέγραψε τα λιμάνια της περιοχής του ως «αμμοπαγίδες» καταγγέλλοντας εκείνους που τα έφτιαξαν και τα παράτησαν ημιτελή και χωρίς φορείς διαχείρισης.

” Ο Δήμος πληρώνει αμαρτίες του παρελθόνος” λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει “εδώ και χρόνια ζητάμε εγγράφως η άμμος να παραμένει στη Βιάννο και να επανατοποθετείται στις παραλίες, όμως η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου επιμένει πως είναι δικό της θέμα το τι θα κάνει την άμμο ,που αποτελεί περιουσία του Δημοσίου.

Ο κ Μπράς εξήγησε, από την πλευρά του, πως τα λιμάνια του Καστρίου και της Άρβης παραμένουν «ορφανά» αφού χρειάζονται πάνω από 2 εκ ευρώ για να ολοκληρωθούν, πράγμα που θα επιτρέψει και την παραχώρηση τους  σε φορέα διαχείρισης.

Πάντως απόψε στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βιάννου η Αντιπολίτευση σκοπεύει να θέσει το ζήτημα ,εκτός ημερήσιας διάταξης, και μάλιστα ζήτησε την παρουσία κόσμου στη συνεδρίαση ώστε από κοινού να πάρουν αποφάσεις για το πώς θα αντιδράσουν σε αυτή την κατάσταση.

 

Ακούστε όλη την συζήτηση στο Ράδιο Κρήτη

 

 

ekriti.gr