Με παραίτηση της ΚΟ της Χρυσής Αυγής και εκλογές απειλεί τώρα ο Μιχαλολιάκος

mixaloliakosΜε εκλογές και παραίτηση όλης της Κ.Ο. της Xρυσής Aυγής απειλεί ο Νίκος Μιχαλολιάκος, αν δεν επιτραπεί στους προφυλακισμένους βουλευτές της ΧΑ να ψηφίσουν στις ψηφοφορίες για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σε συνέντευξή του στη εφημερίδα «Ακρόπολη» μέσα από τη φυλακή, ο Ν. Μιχαλολιάκος αναφέρει:
«Οι ψίθυροι φτάνουν στα αυτιά μου όλο και πιο δυνατοί. Δεν θα τολμήσουν όμως να το κάνουν αυτό γιατί τότε θα καταλάβει και ο πιο δύσπιστος Έλληνας πολίτης την πολιτική δίωξη που έχουν υφάνει εις βάρος μας. Σε κάθε περίπτωση πάντως, επειδή ζούμε σε καθεστώς κατάργησης του δημοκρατικού πολιτεύματος, εάν το πράξουν αυτό, αποκαλύπτω για πρώτη φορά στην εφημερίδα σας ότι σύσσωμη η κοινοβουλευτική μας ομάδα θα παραιτηθεί και θα προκαλέσουμε εκλογές σε όλη τη χώρα. Οφείλω να το κάνω αυτό για να προστατεύσω την πατρίδα μου ακόμα και μέσα από τη φυλακή που βρίσκομαι, για να μη μείνουν ούτε μια ώρα στις θέσεις τους οι “δολοφόνοι” του ελληνικού λαού. Είμαι πεπεισμένος όμως ότι δεν έχουν ούτε καν 170 βουλευτές για να κάνουν κάτι τέτοιο. Εγώ τους προκαλώ. Εάν θέλουν να με δοκιμάσουν, ας μας απαγορέψουν το κοινοβουλευτικό μας δικαίωμα. Τους προκαλώ και κυριολεκτώ».

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος είχε αναφέρει πως στο άρθρο 32 του Συντάγματος ορίζεται ότι στην τρίτη προσπάθεια εκλογής του Προέδρου απαιτούνται να ψηφίσουν για να βγει ο πρώτος πολίτης της χώρας η πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών. Ετσι, και με αφορμή την απόφαση του εισαγγελέα να μην ψηφίσουν οι 8 προφυλακισμένοι βουλευτές της ΧΑ στη διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, θα πρέπει οι βουλευτές της ΧΑ να αφαιρεθούν από τους 300 και κατά συνέπεια τα τρία πέμπτα δεν είναι οι 180. Με αυτά τα δεδομένα και εφόσον δεν αλλάξει κάτι μέχρι την ημέρα εκλογής Προέδρου, απαιτούνται να ψηφίσουν υπέρ 175 βουλευτές.

 

iefimerida.gr