Έρχονται νοτιάδες και αφρικανική σκόνη

notiasΤην εμφάνισή της θα κάνει αύριο σκόνη από την Αφρική, κυρίως στα δυτικά και νότια. Συγκεκριμένα, οι νοτιάδες που θα πνέουν αύριο ευνοούν στη μεταφορά σκόνης.

Το Σάββατο αναμένονται τοπικές βροχές από το απόγευμα στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών παροδικών βροχών. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς παροδικές βροχές κυρίως από το βράδυ. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις που από το βράδυ θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα βόρεια τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση καιρού για την Κυριακή

Την Κυριακή στα βόρεια και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους πυκνότερες.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα βορειοανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.