Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

emporikossillogosxanionΑνοικτά τα καταστήματα την Κυριακή 28.12.2014 και κλειστά τα καταστήματα την Κυριακή 14.12.2014 είναι η θέση του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων την οποία εκφράζει μέσα από ανακοίνωση του. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Ο ΕΣΧ έχει εκφέρει επανειλημμένα και με όλους τους τρόπους την άποψη του για το γενικότερο άνοιγμα των Κυριακών ως ημέρας λειτουργίας των καταστημάτων με μοναδικές εξαιρέσεις τις 2 τελευταίες Κυριακές του χρόνου όπου παραδοσιακά τα καταστήματα ήταν ανοικτά. Αυτήν ακριβώς την άποψη διατυπώσαμε και τα περυσινά Χριστούγεννα ζητώντας από το Υπουργείο Ανάπτυξης και την Αντιπεριφέρεια να πάρουν απόφαση για άνοιγμα τις 2 τελευταίες Κυριακές του χρόνου και όχι -όπως λαθεμένα είχε πάρει το Υπουργείο – για τις 2 Κυριακές πριν τα Χριστούγεννα. Δυστυχώς η άποψη μας-που ήταν άποψη και της ΕΣΕΕ αλλά και όλων των εμπορικών συλλόγων πλην των Αθηνών- δεν εισακούστηκε και έτσι μην μπορώντας να παρανομήσουμε και να παροτρύνουμε τους συναδέλφους σε μια παράνομη ενέργεια που πιθανόν απέφερε τις επιβολές προστίμων, προτείναμε πέρυσι και φέτος τα καταστήματα να μείνουν κλειστά.

Παράλληλα όμως και σε συνεννόηση με την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης και όλους τους εμπορικούς συλλόγους του νησιού, αιτηθήκαμε και ασκήσαμε πίεση προς τον Περιφερειάρχη Κρήτης και τους Αντιπεριφερειάρχες των τεσσάρων νομών ώστε να παρθεί μια απόφαση για όλη την Κρήτη και τα καταστήματα μέχρι 250τ.μ. να ανοίξουν την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου γεγονός που επιτεύχθηκε μόλις σήμερα και για αυτό δεν είχε ανακοινωθεί νωρίτερα. Κατά συνέπεια, προτείνουμε τα καταστήματα στα Χανιά να μείνουν ανοικτά την Κυριακή 28/12, παράλληλα όμως ζητούμε επιτακτικά από τους συναδέλφους να κρατήσουν τα καταστήματα κλειστά την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου και να δείξουν για άλλη μία φορά την αντίθεση τους στην συνολική απελευθέρωση της Κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων.

ekriti.gr