Σήμερα στις 12:00: Ψηφοφορία για Πρόεδρο με οροφή 168 “ναι” – Ποιοι κρατούν τα “κλειδιά”

stavrosdimas_b2Με το βλέμμα στραμμένο στις εκλογές πραγματοποιείται στις 12 το μεσημέρι η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας.

Πρόκειται για τη δεύτερη ψηφοφορία όπου απαιτούνται 200 ψήφοι για την εκλογή του Σταύρου Δήμα.

Στο κυριακάτικο τηλεοπτικό του μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά εντοπίζεται το πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ αν και από το Μέγαρο Μαξίμου εκφράζεται αισιοδοξία για την σημερινή αλλά κυρίως για την τρίτη ψηφοφορία.

Ωστόσο οι 103 τροπολογίες που κατατέθηκαν χθες στη βουλή δείχνουν πως το Μαξίμου ετοιμάζεται για τις εκλογές…

Στο κυβερνητικό επιτελείο βλέπουν στη σημερινή ψηφοφορία το όνομα του Σταύρου Δήμα να φτάνει τους 168 βουλευτές.

Κλειδί παραμένει τι θα πράξουν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ μετά τις ραγδαίες εξελίξεις για τη συνεργασία του Φώτη Κουβέλη και ορισμένων στελεχών με το ΣΥΡΙΖΑ. Σημειώνεται ότι από τη συνεδρίαση της ΚΟ και της εκτελεστεικής επιτροπής απουσίαζε ο βουλευτής Θωμάς Ψύρρας που μαζί με τον Νίκο Τσούκαλη και την Νίκη Φούντα έχουν υπογράψει το κείμενο των οκτώ βουλευτών για την εξεύρεση συναινετικής λύσης. Έτσι ακόμη παραμένει ανοιχτό τι θα πράξουν οι 3 βουλευτές στην τρίτη ψηφοφορία ίσως και σήμερα.

Η κυβέρνηση μετράει τα σίγουρα «ναι» που είναι οι Βασίλης Οικονόμου, Παναγιώτης Μελάς, Μίκα Ιατρίδη, Γιώργος Κουράκος, Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός, Κατερίνα Μάρκου, Χρήστος Αηδόνης και Γιώργος Νταβρής.

Από την άλλοι στο ‘παρών’ επιμένουν οι: Πέτρος Τατσόπουλος, Θόδωρος Παραστατίδης, Μάρκος Μπόλαρης, Πάρις Μουτσινάς, Οδυσσέας Βουδούρης, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Ραχήλ Μακρή, Θεοδώρα Τζάκρη, Βασίλης Καπερνάρος.

Η κυβέρνηση περιμένει το “ναι” στη σημερινή ή στην τρίτη ψηφοφορία από τους δύο πρώην χρυσαυγίτες Στάθη Μπούκουρα και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο καθώς και από τους: Κώστα Γιοβανόπουλο και Γιώργο Κασαπίδης.

Ωστόσο φαίνεται ότι με αυτούς τους συσχετισμούς οι 180 βουλευτές δεν συγκεντρώνονται στην τρίτη καθοριστική ψηφοφορία.