Τέσσερις Κρητικοί σε θέσεις- κλειδιά στην νέα ελληνική κυβέρνηση

asertΟ κύβος ερρίφθη και ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίζει κυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ. Ποιοί είναι όμως οι άνθρωποι που θα πλαισιώσουν το νέο κυβερνητικό σχήμα;

Σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν από την Κουμουνδούρου και τις πληροφορίες του ρεπορτάζ τέσσερις Κρητικοί προωθούνται σε θέσεις κλειδιά του νέου κυβερνητικού σχήματος :

dragasakis

Ένας κρητικός στο πλευρό του προέδρου Αλέξη Τσίπρα. Ο Γιάννης Δραγασάκης, που κατάγεται από την Ανατολή του Λασιθίου θα είναι ο δεύτερος τη τάξει μετά τον Αλέξη Τσίπρα. Θα αναλάβει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και θα αναλάβει τον συντονισμό της διαπραγμάτευσης και των οικονομικών Υπουργείων.

 

 

Ένας πανεπιστημιακός δάσκαλος των οικονομικών με καταγωγή από την Κρήτη, ο Γιάννης Βαρουφάκης φέρεται να προκρίνεται για το Υπουργείο των Οικονομικών.

Ο τρίτος κρητικός της νstathakis gέας κυβέρνησης είναι ο Πανεπιστημιακός δάσκαλος και βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης, που έχει «κλειδώσει» για τη θέση του υπερ-υπουργού Ανάπτυξης.

Συγγραφέας και οικονομολόγος από το Ηράκλειο της Κρήτης, η Νάντια Βαλαβάνη θεωρείται πιθανότατο να αξιοποιηθεί στο Υπουργείο των  Εξωτερικών.

ekriti.gr