Ν. Παππάς: «Σε ένα μήνα επιστρέφει η ΕΡΤ!»

pappasΜε τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά συναντήθηκαν την Τρίτη εκπρόσωποι των δημοσιογράφων της ΕΡΤ.

 

Αποκλειστικό αντικείμενο της συνάντησης ήταν η επαναλειτουργία της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης που αποτελεί και βασική δέσμευση της κυβέρνησης.

Ο κ. Παππάς διαβεβαίωσε τους δημοσιογράφους ότι το νομοσχέδιο που θα επαναφέρει την ΕΡΤ στις δημόσιες συχνότητες «προχωρά ταχύτατα».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των δημοσιογράφων «μια πρώτη εκτίμηση, από πλευράς υπουργείου, τοποθετεί τον χρόνο επαναλειτουργίας σε περίπου 1 μήνα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «υπήρξε απόλυτη συμφωνία ότι ο σχεδιασμός προχωράει στη βάση της δημιουργίας ενός πραγματικά Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού φορέα στην υπηρεσία της κοινωνίας, μακριά από τα τωρινά κακέκτυπα που ούτε προσφέρουν ούτε συμβάλουν στην ενημέρωση και τον πολιτισμό».

Ο κ. Παππάς, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, ανέφερε ότι «γνωρίζει, αναγνωρίζει και σέβεται τον αγώνα των 20 μηνών του οποίου η πολιτική και ηθική αξία είναι ανεκτίμητη».

O κ. Παππάς και το επιτελείο του «υποσχέθηκαν να εξετάσουν την αποδέσμευση της ΕΡΤ από το καθεστώς ΔΕΚΟ» και υπογράμμισαν ότι «ξεκίνησε μια φάση εντατικών διαβουλεύσεων για την επαναλειτουργία της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης στο συντομότερο χρονικό διάστημα που επιτρέπει η ανασύσταση ενός οργανισμού με το βεληνεκές της ΕΡΤ».

Οι δημοσιογράφοι ενημέρωσαν τον κ. Παππά ότι ζητούν την επαναλειτουργία της ΕΡΤ με όλες τις δομές της 11ης Ιουνίου 2013 και διαμορφώνεται τάχιστα ένα ετήσιο πλαίσιο ανασυγκρότησης και με όλους τους απολυθέντες εργαζόμενούς της με απλή διαδικασία αποδοχής της επαναπρόσληψης όσων επιθυμούν να επιστρέψουν.

toxwni.gr