Επιστολή στον Γιώργο Σταθάκη για την παραχώρηση του αεροδρομίου Χανίων

aerchaniaΟ Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης, απέστειλε σήμερα, Πέμπτη 26-02-2015, υπόμνημα προς τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού, κ. Γιώργο Σταθάκη, όπου αναφέρει συγκεκριμένα:

«Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις σας για επαναδιαπραγμάτευση των όρων παραχώρησης του Κρατικού Αερολιμένα Χανίων «Ι. Δασκαλογιάννης», θα επιθυμούσα να σας υπενθυμίσω ολόκληρη την σειρά των ενεργειών που έγιναν από την Περιφέρεια Κρήτης και ιδιαίτερα από την ΠΕ Χανίων αλλά και την ΠΕ Ρεθύμνου σε συνεργασία και με ομόφωνη αποδοχή των Δήμων των δυο Ενοτήτων.

Σημειώνω επί του παρόντος ότι, η ομόφωνη απόφαση για ματαίωση των διαδικασιών παραχώρησης του Αερολιμένα Χανίων έτυχε της καθολικής αποδοχής και στήριξης όλων των τοπικών Βουλευτών, συμπεριλαμβανομένου και εσάς του ιδίου, καθώς και των φορέων των δυο Νομών.

Τέλος σας υπογραμμίζω ότι ήδη εκκρεμεί προς εκδίκαση στο ΣΤΕ αίτηση ακύρωσης της διαδικασίας παραχώρησης που κατέθεσαν οι Νομικές Υπηρεσίες της ΠΕ Χανίων και του Δήμου Χανίων με τον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων με αιτούντες όλους τους ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού Χανίων και Ρεθύμνου.

Συνημμένα σας αποστέλλονται όλα τα σχετικά έγγραφα και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες στο πλαίσιο των ανωτέρω ομόφωνων αποφάσεων.»

 

ekriti.gr