Σωτήρης Δογάνης – «Με τα φτερά της ρίζας », στο Ρέθυμνο – 19/4

poster1

Ο Σύνδεσμος Διαδόσεως Καλών Τεχνών – Ελληνικό Ωδείο Ρεθύμνου διοργανώνει την Κυριακή 19 Απριλίου 2015 και ώρα 19:30 στην αίθουσα Παντελή Πρεβελάκη (Ωδείο) μια μυσταγωγική μουσικοποιητική παράσταση «Με τα Φτερά της Ρίζας». Πρόκειται για την παρουσίαση του νέου δισκογραφικού έργου του Ρεθύμνιου καλλιτέχνη Σωτήρη Δογάνη που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Μουσικές εκδόσεις «Σείστρον».

Κάθε Τραγούδι κι Αστραπή
καθ΄Αστραπή και Πάθος
Κάθε Ανάσα κι Αγιασμός
Θάλασσα, Φως και Βράχος! …

Ένα μνημειώδες έργο – συνέχεια όσων μας έχει συνηθίσει ο ευαίσθητος ερμηνευτής – βασισμένο σε έναν επιλεγμένο δεκάλογο τραγουδιών από την αμύθητη περιουσία της Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής Έκφρασης, μέσα από την οποία ο Σωτήρης Δογάνης επιχειρεί με το προσωπικό του στίγμα να προσωποποιήσει το μεγαλείο της αιώνιας πορείας του Έλληνα, που αποκαλύπτεται περήφανος, ακοίμητος φάρος ζωής στο σημερινό παγκόσμιο ελληνικό κοινό.
Στο μουσικό μέρος της εκδήλωσης τον Σωτήρη Δογάνη θα πλαισιώσουν οι σπουδαίοι βιρτουόζοι της Κρητικής Μουσικής Μιχάλης Παυλάκης- λύρα και ο Στρατής Μαμαλάκης- λαούτο. Επίσης θα συμμετάσχει η Ομάδα Ριζίτικου τραγουδιού και κλιμάκιο χορευτών από το Σύλλογο «Αρκάδι». Το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης θα διανθιστεί από τις αναγνωστικές απαγγελίες του κ. Μιχάλη Αεράκη, Δ/ντή ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης και της κ. Φερενίκης Βαλαρή, Προέδρου του Λυκείου Ελληνίδων Ρεθύμνου. Για το έργο θα εισηγηθούν η κ. Άννα Μπιθικώτση, Ποιήτρια – Λογοτέχνης και ο κ. Κωστής Ηλ. Παπαδάκης, Καθηγητής – Συγγραφέας.

Στην εκδήλωση θα απευθύνουν Χαιρετισμό ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιος, ο Πρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως κ. Γεώργιος Μαριδάκης, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ωδείου Ρεθύμνου, μουσουργός κ. Μπάμπης Πραματευτάκης και ο Αντιδήμαρχος Ρεθύμνου- Πρόεδρος ΚΕΔΗΡ- και Πρόεδρος του Συλλόγου «Αρκάδι» κ. Κώστας Ηλιάκης. Την εκδήλωση θα συντονίσει η έγκριτη δημοσιογράφος κ. Εύα Λαδιά.

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι : το εστατόριο ‘ΌΘΩΝΑΣ’ , το μεζεδοπωλείο ‘ΜΕΣΟΣΤΡΑΤΙ’, το καφενείο ‘ΜΑΝΟΥΣΟΣ’ στο Πλάτανο, το μεζεδοπωλείο ‘ΑΣΙΚΙΚΟ’, το ξενοδοχείο PHILOXENIA. Χορηγός επικοινωνίας : ‘Studio Rethimno 980.’