MIKRASIATESΕνας νέος χώρος μνήμης και πολιτισμού, η Μικρασιατική Στέγη Πολιτισμού – Μουσείο της Αδελφότητας Μικρασιατών Ν. Χανίων “ο Αγιος Πολύκαρπος” πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα στο κέντρο της πόλης των Χανίων.


Στον χώρο αυτό κειμήλια, έγγραφα και κάθε είδους αντικείμενα που προέρχονται από τις αλησμόνητες πατρίδες της Μικρασίας θα βρουν τη δική τους στέγη αναδεικνύοντας τον πολιτισμό της περιοχής και διατηρώντας ζωντανή την ιστορική μνήμη.

Για τον λόγο αυτό, το περασμένο Σάββατο 25 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο κέντρο “Κανάρια” στον Κουμπέ το “Μικρασιάτικο γλέντι”, ο ετήσιος χορός της Αδελφότητας Μικρασιατών Ν. Χανίων “ο Αγιος Πολύκαρπος”.
Ηταν μια ζεστή βραδιά, με την παρουσία μεγάλου αριθμού μελών και φίλων της αδελφότητας, που διασκέδασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Το πλούσιο μουσικό – χορευτικό πρόγραμμα πλαισίωσαν ο Χορευτικός Όμιλος Χανίων “Αροδαμός” με μικρασιάτικους χορούς, ο Σύλλογος Ποντίων “Ρωμανία” με το μουσικό του συγκρότημα, το “Studio Baila” με την ομάδα “Perl Raks” και το μουσικό συγκρότημα του Γιάννη Μελαμπιανάκη.
Tα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τον εξοπλισμό και λειτουργία της υπό ίδρυση “Μικρασιάτικης Στέγης Πολιτισμού και του Μουσείου της Αδελφότητας”.
Το Διοικητικό Συμβούλιο παρότρυνε τα μέλη και τους φίλους της, να αποτελέσουν μία ομάδα και να ενώσουν τις δυνάμεις τους στην αναζήτηση και συλλογή κειμηλίων, πινάκων, εγγράφων, κεντημάτων και κάθε αντικειμένου που ήρθε από την “πατρίδα”, τα οποία θα εκτεθούν και θα φυλάσσονται στο Μουσείο και τα οποία  θα αναδείξουν την κουλτούρα, τον πολιτισμό και την ιστορία της αγαπημένης Μικρασίας, της καρδιάς και της ψυχής πατρίδας.

haniotika-nea.gr