Χανιά | “Αγαπώ την αγορά μου” | Διήμερες εκδηλώσεις στην Δημοτική Αγορά

dimotiki_agora_chaniaΗ Πανευρωπαϊκή γιορτή τοπικών αγορών έρχεται για πρώτη φορά στα Χανιά. To “Love Your Local Market” είναι μια πανευρωπαϊκή γιορτή αφιερωμένη στη σημασία των τοπικών αγορών oι οποίες διοργανώνουν εκδηλώσεις για να τιμήσουν το κοινό που τις στηρίζει.

Φέτος συμμετέχουν 19 χώρες και περισσότερες από 2,000 τοπικές αγορές, ανάμεσά τους και η Δημοτική Αγορά Χανίων, το σύμβολο της πόλης μας, η οποία γίνεται το κέντρο διήμερων εκδηλώσεων την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Μαϊου

Ο δημόσιος εορτασμός είναι μια ευκαιρία για ανθρώπους όλων των ηλικιών να γιορτάσουν τις τοπικές αγορές των πόλεων τους και να υπογραμμιστεί ο ρόλος που διαδραματίζουν στην προστασία του περιβάλλοντος, στη διαφύλαξη της παράδοσης και του πολιτισμού, στην αναβάθμιση της ποιότητας της διατροφής και στην οικονομική ανάπτυξη, καθώς και τα οφέλη που προσφέρουν μέσω της δημιουργίας θέσεων εργασίας, της ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της δυνατότητας που παρέχουν στον καταναλωτή να αγοράζει ποιοτικά προϊόντα σε προσιτές τιμές.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων:

Παρασκευή 29 Μαϊου

18.00 – 22.00 Αναβίωση παραδοσιακού καφενείου με τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Το Ρόδο”. Άνδρες και γυναίκες με παραδοσιακές φορεσιές σερβίρουν καφέδες, παραδοσιακά εδέσματα και ποτά στους επισκέπτες

18.00 – 20.00 Κρητικό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς

20.00 – 21.00 Διαδραστική θεατρική παράσταση για παιδιά: “Η Τέλεια Συνταγή” από την ομάδα Killing the Fly

Σάββατο 30 Μαϊου

10.00 – 14.00 Διαδραστικό cooking show με τοπικούς σεφ οι οποίοι μαγειρεύουν μαζί με τους περαστικούς, παραδοσιακές συνταγές χρησιμοποιώντας τοπικά προϊόντα και κρητικό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς.