Ευρεία σύσκεψη για τη διοργάνωση του πρώτου μαραθώνιου αγώνα Κρήτης

marathwnosΗ εκκίνηση για τη διοργάνωση του πρώτου μαραθώνιου αγώνα Κρήτης που προγραμματίζεται για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου 2016, δόθηκε χθες Σάββατο κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης στην έδρα της αντιπεριφέρειας στα Χανιά.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης, οι δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Γιάννης Μαργαρώνης, εκπρόσωποι επιστημονικών φορέων του τόπου και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου δρομέων υγείας Χανίων στον οποίο και ανήκει η ιδέα για τη διοργάνωση του αγώνα.

Οι συμμετέχοντες στην σύσκεψη, αφού ενημερώθηκαν για τα οικονομικά τεχνικά και αθλητικά χαρακτηριστικά που προτείνονται για τον αγώνα από τον Ευάγγελο Παπαποστόλου που έχει την εμπειρία διοργάνωσης μαραθωνίων, συμφώνησαν ομόφωνα στην πραγματοποίησή του, ενώ εκπρόσωποί τους θα συμμετέχουν στην πρώτη επιτροπή που θα συσταθεί άμεσα για να «τρέξει» το όλο εγχείρημα.

Συμφωνήθηκε αφετηρία και τερματισμός του αγώνα να είναι η πόλη των Χανίων ενώ η ακριβής διαδρομή θα αποφασιστεί αφού εξεταστούν προτάσεις που θα κατατεθούν.

Παράλληλα με την κλασσική απόσταση του μαραθωνίου θα πραγματοποιηθούν και αγώνες σε μικρότερες διαδρομές ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να λάβουν μέρος.

«Στόχος μας είναι να διοργανώσομε ένα συμμετοχικό, κοινωνικό και αθλητικό μαραθώνιο» τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου δρομέων υγείας Γιώργος Αλογδιαννάκης επισημαίνοντας ότι η διοργάνωση αυτή συν τοις άλλοις θα επιφέρει και τουριστικά οφέλη για τον τόπο.

«Είμαστε στην αρχή μιας προσπάθειας που αν γίνει μεθοδικά θα είναι απόλυτα επιτυχής. Η παρουσία όλων των θεσμικών φορέων του τόπου και η βούλησή τους να συνεισφέρουν στη διοργάνωση του αγώνα είναι το πρώτο θετικό βήμα» σχολίασε ο κ. Παπαποστόλου, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης επισήμανε την ανάγκη ο αγώνας να στηριχθεί από το σύνολο της κοινωνίας των παραγωγικών τάξεων και φορέων και την τοπική αυτοδιοίκηση ώστε «να επιτύχει και να καθιερωθεί ως θεσμός».

Ο πρώτος μαραθώνιος Κρήτης θα είναι αφιερωμένος στη μνήμη του μακαριστού μητροπολίτη Κισάμου- Σελίνου Ειρηναίου.