Το τελευταίο αντίο στον Μιλτιάδη Καράτζη

karatzisΟ γνωστός επιχειρηματίας, άφησε την τελευταία του πνοή, το βράδυ του Σαββάτου στα Χανιά, όπου βρισκόταν με την οικογένειά του, από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου. Ωστόσο “έφυγε όρθιος”, όπως δήλωσε στο ekriti.gr, ο γαμπρός του Ζαχαρίας Κεφαλογιάννης.

Οσοι είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν, μιλούν για έναν ζεστό και δίκαιο άνθρωπο, ο οποίος χάρη στην οξυδέρκεια και την ικανότητά του να βλέπει μπροστά, έχτισε μία αυτοκρατορία από το μηδέν, με 5 βιομηχανικές μονάδες στην Ελλάδα και τη Γερμανία και εμπορική παρουσία σε περισσότερες από 50 χώρες.

Έναν Όμιλο, ο οποίος εκτός από την βιομηχανική δραστηριότητα, έχει επιτυχημένα εξαπλωθεί στον τουριστικό κλάδο καθώς και στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, δημιουργώντας εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας.

Ο Μιλτιάδης Καράτζης ξεχώρισε για την μεγάλη του αγάπη για την Κρήτη, στηρίζοντας έμπρακτα τον τόπο του σε κάθε στιγμή της ζωής του. Από την αταλάντευτη επιλογή του να ορίσει ως έδρα των επιχειρήσεων και των εργοστασίων του την Κρήτη μέχρι την ακούραστη βοήθεια που προσέφερε απλόχερα επί 4 δεκαετίες ο Μιλτιάδης Καράτζης δήλωνε πάντοτε “παρών” για τους συντοπίτες του, στηρίζοντας διακριτικά αλλά σταθερά, με ευγένεια και πάνω από όλα με ανιδιοτέλεια.

Διατέλεσε μέλος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων, του Συνδέσμου Κλωστοϋφαντουργικών Βιομηχανιών, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Παραγωγής Υλικών Συσκευασίας καθώς και λοιπών κλαδικών φορέων. Μεταξύ άλλων συμμετείχε στα Διοικητικά Συμβούλια του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, της ΕΤΒΑ και του Λιμενικού Ταμείου Ηρακλείου, ενώ από το 2005 ήταν επίτιμος Πρόξενος της Δημοκρατίας της Κορέας για την Κρήτη.

Οι περισσότεροι όμως θα θυμούνται τον άνθρωπο Μιλιτάδη Καράτζη, ο οποίος ποτέ δεν αρνήθηκε τη βοήθεια, σε όποιον του τη ζητούσε…


Ολόκληρο το άρθρο στο www.ekriti.gr