Έκθεση Σταύρου και Γιώργου Μαζωνάκη στο Γιαλί Τζαμισί 17-30/8

Στις 17 έως 30 Αυγούστου 2015 οι αδελφοί Μαζωνάκη παρουσιάζουν την διπλή έκθεση “Ζωτική Φθορά / Πανοραμικό Ταξίδι” στο Γιαλί Τζαμισί στο Παλιό Λιμάνι.


Έναρξη έκθεσης 17/8 στις 19:00.
Ωρες λειτουργίας 10:00-24:00. Δωρεάν είσοδος

Σταύρος Μαζωνάκης

Γεννημένος στη Σητεία Κρήτης στις 08/11/68, έζησε στο αστικό τοπίο του Πειραιά μέχρι την ηλικία των 28 οπότε και επέστρεψε μόνιμα στην Κρήτη. Μετά το πέρασμα από διάφορες περιοχές της Κρήτης και την Γαύδο, τώρα διαμένει και εργάζεται μόνιμα στα Χανιά όπου και έχει κάνει τις περισσότερες παρουσιάσεις των έργων του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις.
Έχει επηρεαστεί από διάφορες τεχνοτροπίες και καλλιτέχνες όπως τους Victor Vasarely, Klee και Αλέξη Ακριθάκη, από σχέδια και χρώματα της φύσης, των αστικών τοπίων καθώς και από ανθρώπινες κατασκευές.
Είναι αυτοδίδακτος και σε ότι φτιάχνει πρώτο ρόλο έχει η ευχαρίστηση της δημιουργίας.

Στην φετινη εικαστικη προσπαθεια με τιτλο “Ζωτικη Φθορα” ο Σταύρος Μαζωνάκης παρουσιάζει πινακες δημιουργημενους με ξυλα τα οποια εχουν συλλεχθει με βαση την παλαιοτητα τους και τον τροπο που εχουν φθαρει (απο την χρηση, την βροχη, την αλμύρα ή το χρόνο)…. Σε καποια επεμβαινει τεχνικα ενω σε καποια αλλα καθολου δινοντας ενα ενδιαφερον εικαστικο αποτελεσμα και καθολου συνηθισμενο.

Γιώργος Μαζωνάκης

Ο Γιώργος Μαζωνάκης γεννήθηκε από Λασιθιώτες γονείς στον Πειραιά το 1976, και μεγάλωσε εκεί μέχρι την μετεγκατάσταση του στα Χανιά για σπουδές το 1994. Αποφασίζει σύντομα τη μόνιμη διαμονή του στα Χανιά και ξεκινά την γνωριμία με τον τόπο.
Αυτοδίδακτος στην γραφιστική και στην φωτογραφία εργάζεται από το 2002 έως 2005 σε διαφημιστικές εταιρίες και ως freelancher. Από το 2005 και μετά ασχολείται εντατικά με τη φωτογραφία σε συνδυασμό με τα ταξίδια και τις δραστηριότητες βουνού (αναρρίχηση, ορειβασία, canyoning, σπηλαιολογία).
Εντός του 2009 η πρώτη ατομική έκθεση PanOrama στα Χανια και ακολουθούν και επόμενες σε Χανιά, Ηράκλειο και Αθήνα.

Στην φετινή παρουσίαση, ο κόσμος θα έχει την δυνατότητα να δει νεότερα θέματα από τα ταξίδια του φωτογράφου στην Κρήτη, την Γαύδο και τη Γραμβούσα. Επίσης θα παρουσιαστούν επιλεγμένα παλαιότερα θέματα μιας και η έκθεση –πέρα από το γεγονος πως λειτουργεί ως μέσο αλληλεπίδρασης του φωτογράφου με το κοινό- έχει ως γενικότερο σκοπό την τουριστική προβολή του νησιού.