18 μουσικοί τραγουδούν Κρήτη στην Πύλη Βηθλεέμ, στο Ηράκλειο – 18/8

synavlia hrakleioΣτις 18 Αυγούστου, 18 μουσικοί σας χαρίζουν μια συναυλία με τραγούδια σταθμούς της μουσικής της Κρήτης στο Ανοικτό Θέατρο «Πύλη Βηθλεέμ».

Το φιλόμουσο κοινό θα μπορέσει να διακρίνει κατά κάποιο τρόπο την ιστορική πορεία του Κρητικού τραγουδιού μέσα στον χρόνο και ως επίσης τις επιρροές του από το νησιώτικο και λοιπό τραγούδι και αντίστροφα.

Ώρα έναρξης: 21.30.

– Σκοπός δεν είναι η επιστημονική προσέγγιση του όρου και της έννοιας «Έντεχνο» αλλά η καλλιτεχνική κατάθεση και άποψη επί του πάλκου.
– Ο όρος «Έντεχνο» ίσως είναι εριστικός . Είναι όμως διάκριση, κατηγορία, προσέγγιση, ή απλά άστοχος; Ή μήπως είναι κάτι άλλο; Η συνέχεια επί της σκηνής..
– Λόγω του χρονικού περιορισμού της παράστασης δεν συμπεριελήφθησαν πολλά άλλα διαμαντένια επίσης μουσικά κομμάτια της Κρήτης . Σ’ αυτή την παράσταση συμπεριλάβαμε μια μικρή εκπροσώπηση και αισιοδοξούμε να σας την παρουσιάσουμε με τον πιο καλύτερο και ευχάριστο τρόπο.

– Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ . Η παράσταση στηρίζεται από τον Δήμο Ηρακλείου στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2015»

ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΟΙ ΕΞΗΣ:

ΑΛΕΚΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗΣ, ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΣ, ΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ (Γκρας) και ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΕΡΕΔΑΚΗΣ (Λαούτο – Τραγούδι).

Επίσης στο τραγούδι η ΒΟΥΛΑ ΤΣΙΝΕΛΗ και οι ΕΒΙΤΑ και EΛΕΝΑ ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΥ

Ορχήστρα:
Άρης Κουτεντάκης – Κιθάρα,
Δαμιανός Βασιλάκης – Φλογέρες και Ασκομαντούρα,
Δημήτρης Βασμαρής – Μπουζούκι
Πάνος Αργύρης – Μπάσο
Γιώργος Γκερεδάκης – Λαούτο και Μαντολίνο
Μιχάλης Ιατράκης – Λασιθιώτικο νταουλάκι

Λύρα – Τραγούδι: Γιώργος Γλυκοκόκκαλος, Μαρίνος Κολοβός, Κώστας και Μαρία Σκουλά
Αφήγηση η Έφη Καραπιδάκη.
Ομιλητής: Κώστας Σκουλάς (Φιλόλογος)