manousakiΜαρία Μανουσάκη
“Sole voyage”
Live


Παρασκευή 19 Αυγούστου
στο Στούντιο Όξω Νού

Την βιολίστρια Μαρία Μανουσάκη μαζί με την μπάντα της θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε σε ένα μοναδικό Live με world jazz μουσική, την Παρασκευή 19 Αυγούστου στην αυλή του στούντιο Όξω Νού .
Η βιολίστρια με την διεθνή παρουσία στο χώρο της τζαζ και world μουσικής. θα μας παρουσιάσει μουσική από το τελευταίο της άλμπουμ με τίτλο “Sole voyage”, το οποίο αποτελεί ένα αμάλγαμα Κρητικών ακουσμάτων και στοιχείων της Αμερικάνικης Τζαζ.
To γκρούπ απαρτίζεται από αξιόλογους μουσικούς του διεθνούς στερεώματος .
ο Γιάννης Κυριμκιρίδης στο πιάνο, ο Μιχαλης Ευδαίμων στο μπάσο, ο Κωστας Αναστασιάδης στα ντραμς και Special Guest ο Tigran Sargsyan από την Αρμενία με παραδοσιακή φλογέρα και φωνητικά.

Παρασκευή 19 Αυγούστου
ώρα έναρξης 22.00
είσοδος 8 ευρώ

Αγ.Κυριακής 29, Χαλέπα – Χανιά
τηλ: 28210 45585 6972694294
e-mail: [email protected]
facebook: Στούντιο “όξω νού”

Η Μαρία Μανουσάκη ειναι βιολίστρια με διεθνή παρουσία στο χώρο της τζαζ και world μουσικής. Και έχει καταγωγή από τα Χανια. Η ίδια είναι γεννημένη στη Νότια Αφρικη, μεγαλωμένη στην Ελλάδα και τα τελευταία 5 χρονια εγκατεστημένη στη Νέα Υόρκη. Σπούδασε με υποτροφία στο Βerklee College of Music της Βοστώνης, από το οποίο αποφοιτήσε με διάκριση.
Το νεο της album “Sole Voyage” ηχογραφηθηκε προσφατα στη Νεα Υορκη. Tο cd της ειναι προτεινομενο άλμπουμ για καλυτερο τζαζ αλμπουμ Αμερικής 2016 απο το “The Akademia music awards 2016”.
Η Μαρία εμπνέεται απο τις Κρητικές της ρίζες και την αγάπη της για την τζαζ, για να δημιουργήσει τις νέες συνθέσεις της οι οποιες είναι μια μίξη της jazz με τα Κρητικούς ρυθμούς και μελωδίες.
Ειναι ενα μουσικό ταξίδι εμπνευσμένο απο τους Ελληνες μετανάστες που μετοίκισαν στο Νέο Κόσμο την δεκαετία του 1920.
Στο CD συμμετεχουν πακγοσμιως φημισμενοι μουσικοι οπως τον Shai Maestro στο πιάνο, τον Πετρο Κλαμπάνη στο μπάσο και στην ενορχήστρωση, τον John Hadfield και Ziv Ravitz στα ντραμς τον Mavrothi Kontanis στο ουτι και τον Tamer Pinarbassi στο κανονακι.

https://youtu.be/g2j1wc_ZqcE

https://youtu.be/dEY2zz4iWtc

www.mariamanousaki.com