Το Boheme παρουσιάζει το ολόφρεσκο κρασί του Κτήματος Γαβαλα “Speedy” – 17/11

boheme-krasiΤην τρίτη Πέμπτη του μηνός Νοεμβρίου, έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται η παγκόσμια ημέρα κρασιού με το άνοιγμα των Nouveau.

Στο δικό μας Κρητικό γιοματάρι, την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου ανοίγουμε για σας σε συνεργασία με το οινοποιείο Γαβαλά, το πρώτο κρασί του φετινού τρύγου του κτήματος, το «Speedy».

Προερχόμενο αποκλειστικά από σταφύλια της ποικιλίας Μαντηλαριά, βιολογικής καλλιέργειας, λαμπερό κόκκινο χρώμα, φρουτώδες άρωμα και γεύση με φρεσκάδα κόκκινων φρούτων.

Ο chef του Boheme Θάνος Ματζούνης, ετοίμασε ειδικά για τη βραδιά εξαίσια finger food δημιουργώντας γευστικές γέφυρες που αποκαλύπτουν όλη τη φρεσκάδα του κρασιού και ειδικότερα του “Speedy”.

Ο προπάππος της οικογένειας, Εμμανουήλ Γαβαλάς, φύτεψε τους πρώτους αμπελώνες το 1906. Τότε χρησιμοποιούσε τα μινωικά λαξευτά πατητήρια που υπήρχαν στο χωριό Άγιος Θωμάς από όπου και κατάγονταν, για τη σύνθλιψη των σταφυλιών.

Ο μούστος έβραζε μέσα σε μεγάλα πιθάρια. Το κρασί το μετέφερε μέσα σε δερμάτινα φλασκιά και το πουλούσε σε ταβέρνες και μαγαζιά. Πολλά σταφύλια τα πήγαινε και σε γνωστά οινοποιεία της εποχής εκείνης.
Στο πέρασμα των χρόνων οι αμπελώνες όλο και μεγάλωναν. Τα σταφύλια πωλούνταν σε οινοποιεία της περιοχής. Το 2001 οι αμπελώνες εντάχθηκαν στο καθεστώς βιολογικής καλλιέργειας. Πιστεύοντας ότι τα βιολογικά προϊόντα προστατεύουν το περιβάλλον από μολύνσεις φυτοφαρμάκων καθώς και τον καταναλωτή, τους ίδιους που τα καλλιεργούν αλλά και τα παιδιά μας.
Το 2004 ιδρύθηκε ένα νέο υπερσύγχρονο οινοποιείο μέσα στους αμπελώνες. Όλες οι φάσεις από την παραγωγή μέχρι την εμφιάλωση γίνονται στην καθετοποιημένη σύγχρονη μονάδα.
Η ενασχόληση με το κρασί πηγάζει μέσα από την αγάπη γι’αυτό το προϊόν. Που πηγαίνει από πάππου προς πάππου…

τιμή Φιάλης: 28€ με πιατέλα finger food