Αρνήθηκαν να απολογηθούν Μαζιώτης-Ρούπα…

Το ζευγάρι Νίκος Μαζιώτης και Παναγιώτα Ρούπα δήλωσαν ενώπιον του ανακριτή ότι δεν θα απολογηθούν για να μην νομιμοποιήσουν τη διαδικασία, καθώς, όπως είπαν, η δίωξή τους είναι πολιτική. Από την πλευρά του ο Σαράντος Νικητόπουλος υποστήριξε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι δεν υπάρχουν στοιχεία εις βάρος του.

Σε αναζήτηση ακόμη τεσσάρων ατόμων βρίσκεται η αστυνομία.
Ο Νικητόπουλος τονίζει ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί στοιχείο για συμμετοχή του σε τρομοκρατική οργάνωση ένα αποτύπωμά του και μάλιστα σε κινητό αντικείμενο στο σπίτι του Λ. Φούντα.Οι…
δικηγόροι των κατηγορουμένων καταγγέλλουν ότι οι πελάτες τους καλούνται να απολογηθούν χωρίς να έχουν γνώση σημαντικών στοιχείων της δικογραφίας, όπως το χειρόγραφο στο οποίο φέρεται να έχουν βρεθεί αποτυπώματα του Ν. Μαζιώτη, το περιβόητο σχεδιάγραμμα με βάση το οποίο, σύμφωνα με την Αστυνομία, θα γινόταν χτύπημα στην Πανόρμου, αλλά και τα CD από τα οποία υποτίθεται ότι απομαγνητοφωνήθηκαν οι συνομιλίες.

Στο χώρο των δικαστηρίων, είναι συγκεντρωμένα περίπου 150 άτομα.

Η αστυνομία, σύμφωνα με το διαβιβαστικό, θεωρεί ως συντάκτης των προκηρύξεων το Νίκο Μαζιώτη, μετά από σύγκριση που έγινε σε κομμάτι χειρόγραφης προκήρυξης που βρέθηκε, με δικό του χειρόγραφο του 1998.

Σύμφωνα με τις αρχές, τα δύο χειρόγραφα ταυτίζονται.

[enet.gr]