Οι αγρότες της Κρήτης αποφάσισαν: Αγώνας μέχρις εσχάτων

agrotes-kritiΟύτε στη σύσκεψη των αγροτών που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στα γραφεία της ΟΑΣΝΗ στο Ηράκλειο αποφασίστηκε ημερομηνία για το μεγάλο Παγκρήτιο συλλαλητήριο

και άλλες μορφές αγώνα ακόμα και απόβαση στην Αθήνα,για την επίλυση των αιτημάτων τους έγινε όμως ένα σημαντικό βήμα για την συσπείρωση του αγροτικού κόσμου και εστάλη το μήνυμα ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρις εσχάτων.

Οι αγρότες της Κρήτης που βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας και εγρήγορσης αποφάσισαν τη σύσταση πενταμελών επιτροπών ανά νομό για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα όπως είπαν στο Ράδιο Κρήτη και το ekriti οι εκπρόσωποί τους και αυτές οι επιτροπές θα καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις σε παγκρήτιο επίπεδο.

Οι  αγρότες θεωρούν ότι τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν χρειάζονται μια συγκροτημένη και οργανωμένη αντιμετώπιση και όχι αποσπασματικές κινητοποιήσεις.
Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν μετά την Παγκρήτια μεγάλη σύσκεψη το μεσημέρι στο Ηράκλειο στην οποία συμμετείχαν αγροτικοί σύλλογοι και άλλοι φορείς από τα Χανιά μέχρι τη Σητεία ώστε το επόμενο διάστημα να είναι έτοιμοι για να συγκεκριμενοποιήσουν τη μορφή ή τις μορφές αγώνα.
Βασικός στόχος των οργανωτών η μέγιστη συσπείρωση του αγροτικού κόσμου προκειμένου να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα διεκδικώντας λύσεις στα προβλήματα του αγροτικού τομέα.

Παράλληλα συζητήθηκε και σύσταση της νέας Παγκρήτιας ομοσπονδίας που θα συσταθεί με ταυτόχρονη κατάργηση των ομοσπονδιών των τεσσάρων νομών του νησιού θα έχει στόχο την καλύτερη οργάνωση και συνεννόηση των αγροτών σε μείζονα ζητήματα που τους απασχολούν και οι αποφάσεις θα λαμβάνονται γρηγορότερα και χωρίς καθυστερήσεις.
Στο μεταξύ συνεχίζονται σε μικρότερης κλίμακας οι κινητοποιήσεις πολλών αγροτικών συλλόγων του νησιού σε σημεία όπως ο κόμβος των Πραιτωρίων στο Ηράκλειο και στα Μεγάλα χωράφια στα Χανιά.

 

ekriti.gr