Ήχοι εκλεκτοί, λίγο πριν την πανσέληνο, στο “Πλουμί”, στις Αρχάνες – 8/7

ploumi 8.7.17Έχοντας ήδη ζήσει μια απίθανη βραδιά με τους Σκοποί της πόλης και της υπαίθρου για 2 μπασοκίθαρα και κρουστά, με χαρά ανακοινώνουμε το επόμενο μουσικό ραντεβού στο χώρο, ενδεικτικό δείγμα κατά τη γνώμη μας για όσα θέλουμε να συμβούν.


Ο Αλέξανδρος Παπαδημητράκης στο ούτι συναντά το Μιχάλη Κουλουμή στο βιολί, αυτό το Σάββατο 8 Ιουλίου, λίγο μετά τις 9, σε ένα αποτέλεσμα γεμάτο ήχους εκλεκτούς, σε ένα χώρο εκλεκτό και όλα αυτά λίγο πριν την πανσέληνο.

Ήχοι παραδοσιακοί, αυτοσχεδιασμοί και νέες συνθέσεις, από ένα εκλεκτό ντουέτο μουσικών που για πρώτη φορά βρίσκεται στο χώρο. Θυμίζουμε ότι σκοπός των μουσικών βραδιών στο Πλουμί είναι να αναδεικνύονται το περιεχόμενό όσων παρουσιάζονται, το θέμα τους, οι συντελεστές τους και η σκηνοθεσία τους ή η διάδραση και τα όσα αυτές προκαλούν στο κοινό, τόσο με την άμεση επαφή των μουσικών με αυτό, όσο με τα αποτελέσματα αυτής της διάδρασης, όποια και αν είναι η συμβολή των δύο πλευρών, όποια και αν είναι η διάταξη του χώρου, όποια και αν είναι η στιγμή που αυτή η επαφή πραγματοποιείται, με μοναδική προυπόθεση τον αλληλοσεβασμό και τη διάθεση και των δύο πλευρών να πάρουν και να δώσουν, σε ένα περιβάλλον που δε διστάζει να τσαλακώνεται, να αλλάζει μορφή σύμφωνα με τις ανάγκες της κάθε βραδιάς, να διορθώνεται και κυρίως μακριά από λογικές υφαρπαγής κάποιου κέρδους ή υπερκατανάλωσης, χωρίς λογικές καπέλων στις τιμές, παρά με τη δίκαια για εμάς λογική της προεραιτικής συνεισφοράς και ενίσχυσης για τις ανάγκες του χώρου, για όσα πραγματοποιούνται σε αυτόν. Αυτές οι βραδιές δίνουν μια πρώτης τάξης ευκαιρία στο συνολικό εγχείρημα να ξεδιπλωθεί, να τις αγκαλιάσει και να διαδώσει τη δράση του.
Η συνάντηση περιλαμβάνεται στη θεματική φόρμα μουσικών συναντήσεων, γύρω από τις μουσικές ιστορίες από διάφορους τόπους και εποχές, Της ελιάς τα φυλλαράκια.