– Ομαδική έκθεση σύγχρονων Ελλήνων και Κυπρίων Καλλιτεχνών «Τα Ίχνη μιας Ζωής ΙΙΙ» στο ΚΑΜ. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 2/2. Δευτέρα έως Κυριακή 18:00-21:00.

– Έκθεση ζωγραφικής της Όλγας Βερυκάκη με τίτλο “αναζητώντας το Ευ” απο το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα Τέχνης Β. Μυλωνογιάννη, Χαρ, Τρικούπη 14, στα Χανιά.  Η έκθεση θα διαρκέσει έως 30 Δεκεμβρίου και θα είναι ανοικτή 11.00 – 13.00 & 18.00 – 21.00 καθημερινά εκτός Κυριακής

– Ατομική έκθεση Γιάννη Οικονόμου με τίτλο: “Αστικά ζεύγη, ένα project φωτογραφίας δρόμου” εως 16 Νοεμβρίου στην Πύλη Sabbionara.

– Φωτογραφική έκθεση “Ο Μοντερνισμός στην Αρχιτεκτονική της Μεσογείου” της Bruna Biamino στο Μεγάλο Αρσενάλι  έως 24 Νοεμβρίου. Ώρες: 09.00-15.00 & 18.00-21.00

– Έκθεση: “Νίκος Γεωργόπουλος – Από την Αφαίρεση στην Αναπαράσταση” έως 20 Νοεμβρίου στη Δημοτική Πινακοθήκη

– Εικαστική έκθεση με τίτλο: «Ευτυχής, όπως ο Οδυσσέας…» στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσκλών σε συνεργασία με το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων – Ελαιουργείον έως 31/10. Ανοιχτά από Κυριακή έως Τρίτη 6 μ.μ. – 9 μ.μ.

– Έκθεση: “Νίκος Γεωργόπουλος – Από την Αφαίρεση στην Αναπαράσταση” στη Δημοτική Πινακοθήκη, μέχρι 2/11.

– Η ατομική έκθεση του καλλιτέχνη Γιάννου Τζωρτζάκη, “ΑΝΘΡΩΠΟΙ/HUMANS”, εγκαινιάστηκε στη Mare Gallery, στο ξενοδοχείο Thalassa Beach Resort, στην Αγία Μαρίνα, το Σάββατο 18 Μαΐου. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 26 Οκτωβρίου 2019 και θα είναι ανοιχτή για το κοινό κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 6 μ.μ. έως τις 10 μ.μ.

– Έκθεση ζωγραφικής  Ninemia έως  22/9 στον Ιστιοπλοϊκό όμιλο Χανίων στο Νεώριο Μόρο

– Έκθεση της εξαμερούς πολυμορφικής εγκατάστασης (installation) με τίτλο “90 Ονειρεμένα φεγγάρια για την Πηνελόπη” του Γιάννη Π. Μαρκαντωνάκη, στον Aγιο Ρόκκο στη Σπλάντζια. Παράλληλες θεματικές εκδηλώσεις στο διάστημα από 7 έως 16 Σεπτεμβρίου. Στις 7/9 στις 8.30 μ.μ. στην Τούρκικη Κρήνη Σπλάντζιας, ο Νίκος Μπλαζάκης ως αφηγητής, περφόρμερ, μουσικός, θα αποδώσει μετεγγραμμένα παραμύθια από τον ίδιο στα «Ονειρεμένα φεγγάρια –με παραμυθόσκονη» . Συνοδεύει στο ακορντεόν η Εμμανουηλία Ντουσάκη. Είσοδος ελεύθερη. Διοργάνωση: Εφορία Αρχαιοτήτων Χανίων, Χώρος Τέχνης Χανίων.

– Η νέα εικαστική παραγωγή της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων που παρουσιάζει έργα του εικαστικού καλλιτέχνη Κρις Γιανάκος με τίτλο “ SITE“. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 10/9. Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως και Σάββατο: 9 π.μ. – 2 μ.μ. και 7 μ.μ. – 10 μ.μ.

– Ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης «Εικονοκλαστικά Κοσμοείδωλα ΙΙI: Μυθολογίες. Έργα από την Μόνιμη Συλλογή του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Χανίων – Ελαιουργείον», στις Αίθουσες Τέχνης Match More και Match More Underground, στον Πλατανιά έως 31 Αυγούστου 2019. Ανοικτά κάθε μέρα 12:00-22:00 με ελεύθερη είσοδο.

–  Έκθεση στο Γιαλί Τζαμί με έργα του Γλύπτη Θεόδωρου Παπαγιάννη με τίτλο: “Ρέκβιεμ για μια πατρίδα;” έως τις 30/8. Λειτουργεί: Δευτέρα έως και Παρασκευή 10 π.μ. – 2 μ.μ. και 7 μ.μ. – 11 μ.μ., Σάββατο και Κυριακή 7 μ.μ. – 11 μ.μ.

– Έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Αστερίου με τον τίτλο “Somnium”, την οποία επιμελείται η εικαστικός Άννα Φωτοπούλου, εγκαινιάζεται την Τρίτη 20 Αυγούστου και ώρα 8 μ.μ. στο Χώρο Τέχνης Exantas Artspace (Ζαμπελίου και Μόσχων) στην Παλιά Πόλη των Χανίων. Η έκθεση θα διαρκέσει ως 31 Αυγούστου. Ώρες λειτουργίας: 10 π.μ. – 10 μ.μ..

– Έκθεση ζωγραφικής με έργα της ζωγράφου Καδιανής Βελιγραντάκη, εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 1η Ιουλίου στο Νεώριο Μόρο. Mέσω των 35 έργων της έκθεσης, που έχει τίτλο «ΕΠΙΦΑΝΙΑ. Γαία και βλαστικοί θεοί» η κ. Βελιγραντάκη κάνει μια εικαστική προσέγγιση στους θεούς τής προϊστορικής και ιστορικής περιόδου της Μεγαλονήσου. Κατά την διάρκεια των εγκαινίων (1/7, ώρα 8 μ.μ.) , ο ιστορικός ερευνητής και Γ.Γ. της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Δημήτρης Νικολακάκης, θα μιλήσει με θέμα «Τα ιερά μυστικά τη Κρητικής Γης». Η έκθεση, που θα διαρκέσει έως και τις 7 Ιουλίου, συνδιοργανώνεται από την Αντιπεριφέρεια Χανίων, τον Δήμο Χανίων, την Ένωση Πνευματικών Δημιουργών και τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων.

– Έκθεση έργων των μελών του Ομίλου Φίλων της Τέχνης στην Πύλη Σαμπιονάρα έως τις 23 Ιουνίου. Ωρες λειτουργίας καθημερινά: 10.30 π.μ. – 2 μ.μ. και 6.30 μ.μ. έως 10 μ.μ.

– Έκθεση ζωγραφικής του «RED ZOO» (Βασίλης – Ζώης Βλάσσης), με τίτλο: «Πέρα από τα όρια του νού…», φιλοξενούν ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων και ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Χανίων, στο Νεώριο Μόρο στα Χανιά έως τη Δευτέρα 10 Ιουνίου

– Έκθεση φωτογραφίας των αρχάριων μαθητών της (περιόδου 2018 – 2019) από τη ΛΕΦΚΙ έως και 11/6 στην Πύλη Σαμπιονάρα με ώρες λειτουργίας από 7 μ.μ. έως 10 μ.μ. Παράλληλα, θα γίνει έκθεση χειροποίητου φωτογραφικού βιβλίου από τα μέλη της.

– Το “Τσατσαρωνάκειο» Πολιτιστικό Πολύκεντρο” της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου διοργανώνει Έκθεση Αγιογραφίας με έργα μαθητών της Σχολής Αγιογραφίας της Ι. Μητροπόλεως που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 29 Μαΐου και ώρα 7.00 μ.μ. στους χώρους του φουαγιέ του Τσατσαρωνάκειου Πολύκεντρου και πριν την έναρξη της εκδήλωσης για την Άλωση της Πόλης. Η Έκθεση θα διαρκέσει έως τις 7 Ιουνίου και θα είναι ανοικτή καθημερινά από τις 14.00 μ.μ. έως τις 21.00 μ.μ.

– Έκθεση φωτογραφίας ομάδας μαθητών της Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης με θέμα: “Δρώμενα Φωτός” λειτουργεί στο Νεώριο Μόρο, έως και τις 31 Μαΐου καθημερινά από τις 10 π.μ. έως τις 10 μ.μ.

– Έκθεση του Γιάννη Στεφανάκη με τίτλο “Ταξίδι στην ουτοπία”, στην Δημοτική Πινακοθήκη έως τις 30 Μαίου

– Ομαδική έκθεση εικαστικών με τίτλο “Παιδιόθεν” από 22 έως 30/5 στο ΚΑΜ. Η έκθεση θα λειτουργεί από 10 π.μ. ως 1.30 μ.μ. και Δευτ. Τετ. Παρ. Σάβ. από 7 ως 9.30 μ.μ.. Κυριακή 26/5 από 11 ως 1.30 μ.μ.

– Η βραβευμένη έκθεση φωτογραφίας του Νίκου Βαβδινούδη: “Faces + Masks”, που ταξίδεψε σε Ελβετία, Μάλτα, Πεκίνο και Αυστραλία, ταξιδεύει στα Χανιά στον Ιστιοπλοικό Ομιλο Χανίων (Νεώριο Μόρο) από τις 15 Απριλίου έως τις 6 Μαΐου. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 10:00-22:00
Είσοδος Ελεύθερη

– Έκθεση με θέμα: “Πάσχα 2019” του Κωστή Ζαζά στο Παρθεναγωγείο Βάμου (αίθουσα παλιού Σχολείου) από 19 έως 29 Απριλίου από τις 6 έως τις 10 μ.μ.

– Έκθεση παιδικής ζωγραφικής “Eργα για την Ειρήνη – Pieces for Peace” στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων έως 13/4 από Δευτέρα έως Σάββατο με ώρες λειτουργίας από 10 π.μ. έως 2 μ.μ.

– Έκθεση υποβρύχιας καλλιτεχνικής φωτογραφίας της Αθηνάς Γαλανάκη στο στούντιο Όξω Νού έως τον Απρίλιο 2019. Λειτουργεί κάθε μέρα απο τις 10 π.μ.

– Εκθεση του Γιάννη Στεφανάκη με τίτλο “Ταξίδι στην ουτοπία”, απο τις 21/1 στη Δημοτική Πινακοθήκη. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 8 Απριλίου. Xαράκτης και ζωγράφος, ποιητής και δάσκαλος, βίντεο-άρτιστ, τυπογράφος συλλεκτικών εκδόσεων και πολιτισμικών περιοδικών, ο Γιάννης Στεφανάκης, ακολουθώντας το παράδειγμα του αναγεννησιακού ανθρώπου, επιλέγει να παράγει καλλιτεχνικά με ποικίλους τρόπους έκφρασης, να εμπλέκει συνολικά στο έργο του το επίκαιρο με την Ιστορία, την τέχνη με τη ζωή, την ουτοπία με την πραγματικότητα, τη σύγχρονη τεχνολογία με την προσωπική δημιουργία, όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετικό σημείωμα της επιμελήτριας της έκθεσης Πέγκυς Κουνενάκη.

– Έκθεση ζωγραφικής του Μιχάλη Λαζαρίδη έως 3/4 στην αίθουσα Τέχνης Β. Μυλωνογιάννη, Χαρ. Τρικούπη 14 στα Χανιά. Καθημερινά, απο 11 π.μ. έως 1 μ.μ. και 6 μ.μ. έως 9 μ.μ. εκτός Κυριακής.

– Εικαστική έκθεση «Νέυ Ματογκρόσο: Ωραίος σαν Έλληνας – Η Ελληνική Μυθολογία εμπνέει έναν Επαναστάτη» της Άλκηστης Μιχαηλίδου, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων έως 30/3/2019. Ανοικτά από Δευτέρα έως Σάββατο 10 π.μ. – 1 μ.μ. και Δευτέρα & Πέμπτη 6 μ.μ. – 8 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο.

– Έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία «Τό θέμα εἶναι τώρα τί λές. Η ζωή και το έργο του ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη» στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Ο Χρυσόστομος». Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου 2019. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 9 π.μ.-1.30 μ.μ. και 6 μ.μ. – 9 μ.μ., Σαββατοκύριακο 10 π.μ.- 2 μ.μ. και 6 μ.μ. – 9 μ.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

– Έκθεση της Χανιώτισσας γλύπτριας, Αντωνίας Παπατζανάκη, με τίτλο: “Φωτομετρίες” έως 5/1/2019 στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων. Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Σάββατο: 10 π.μ. – 2 μ.μ. και 7 μ.μ. – 10 μ.μ.

– ‘Εκθεση της εικαστικού Βάσως Πρωτοπαπαδάκη στο Fagotto protasis (Αγγέλου 16, παλιά πόλη) μέχρι τις 31/10 με ώρες λειτουργίας καθημερινά 11.00 – 13.00 και 20.30 – 00.00.

– Στην Cretan Genesis Art Gallery (εμπορικό κέντρο OLEA, στον Πλατανιά), έκθεση γλυπτικής, με τίτλο “Ταξίδι στο Χωροχρόνο” έως και τις 31/10.

– Η ομαδική έκθεση: “Θεατρικοί εκ Φύσεως”στη Mare Gallery του ξενοδοχείου Thalassa Beach Resort στην Αγ. Μαρίνα  και στο λόμπι του ξενοδοχείου η ατομική έκθεση “Φως”, του Μιχάλη Νευραδάκη με διάρκεια έως 20/10. Είσοδος ελεύθερη. Ωρες λειτουργίας, Παρασκευή και Σάββατο από 6 μ.μ. έως 10 μ.μ.

– Eικαστική έκθεση της Ευδοξίας Σταφυλαράκη με τίτλο: ”(α)συνέχεια’’ στο ΚΑΜ με ώρες λειτουργίας 10 π.μ. – 2 μ.μ. και 6 μ.μ. – 11 μ.μ.  Στις 15 και 23/9 θα παρουσιαστεί εγκατάσταση με ζωντανά εκθέματα (8 μ.μ.)

– Έκθεση φωτογραφίας του Μανώλη Μαυράκη: “Πορτραίτα” από την ταινία του Παντελή Βούλγαρη “Το τελευταίο σημείωμα”, στο Νεώριο Μόρο. Η έκθεση θα διαρκέσει από 13 έως 30/9.

– Έκθεση: “Ζορμπάς” με 51 αυθεντικές κινηματογραφικές αφίσες της ταινίας του Μιχάλη Κακογιάννη στο εμπορικό κέντρο OLEA του Πλατανιά έως 13/9, καθημερινά: 6.30 μ.μ. – 10.30 μ.μ.

– Έκθεση με έργα του γλύπτη Γιώργου Λάππα, με τίτλο: “Από εδώ έως την αιωνιότητα” στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων από τις 4 Ιουνίου έως τις 31 Αυγούστου. Εγκαίνια 4/6 στις 8.30 μ.μ. – Έκθεση γλυπτικής, με τίτλο “Ταξίδι στο Χωροχρόνο”, στην Cretan Genesis Art Gallery -εμπορικό κέντρο OLEA, στον Πλατανιά- με έργα των τριών καλλιτεχνών Γιώργου Ψαραδέλη, Νίκου Μάνεση και Μανώλη Πετράκη. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 31/8

Έκθεση βιβλίου στο παλιό λιμάνι, πίσω απο το Γιαλί Τζαμι, μέχρι τις 19/8. Ώρες λειτουργίας: 20.00-24.00

– Έκθεση φωτογραφίας και παράλληλη έκθεση χειροποίητου φωτογραφικού βιβλίου διοργανώνει η ΛΕΦΚΙ Χανίων στην Πύλη Σαμπιονάρα από 7 έως 19/5 από 7 μ.μ. έως 10 μ.μ. Εγκαίνια στις 7/5 στις 8 μ.μ. με ζωντανή μουσική από τους Accordia

– Έκθεση ζωγραφικής του Φώτη Λαγουδάκη, από 5 έως 9 Μαίου από 11 π.μ. έως 1 μ.μ. και από 6 μ.μ. έως 9 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου. Εγκαίνια 5 Μάιου στις 6 μ.μ.

-Έκθεση ζωγραφικής της Αγλαίας Περράκη «Φύση και ποίηση» στο Νεώριο Μόρο έως τις 15 Απριλίου

– Έκθεση ζωγραφικής του Wang Zuoqian στο ΚΑΜ έως 14/3 από 10 π.μ. έως 2 μ.μ. και από 6 μ.μ. έως 9 μ.μ.

– Έκθεση εικαστικής δημιουργίας στο Νέωριο Μόρο από τον Σύλλογο “Ιρις” έως 12/3

– Έκθεση: “Οι δικοί μου Πρόσφυγες” έως 31/1 στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης.

– Έκθεση φωτογραφίας «Τοπία Αρχιτεκτονικής Εντροπίας» στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων έως 20/1/2018. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Σάββατο 10 π.μ. – 2 μ.μ. και 6 μ.μ. – 9 μ.μ. Γενική είσοδος: 2 ευρώ. Μειωμένο εισιτήριο: 1 ευρώ

– Δύο εκθέσεις φωτογραφίας, οι: Photometria Awards 2017 love και Φωτοbook Dummy Awards 2017, παρουσιάζονται στο Νεώριο Μόρο από τις 19 έως τις 28 Ιανουαρίου. Εγκαίνια 19/1 στις 8 μ.μ.. Ωρες λειτουργίας καθημερινά 10 π.μ. – 10 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.

– Έκθεση: “Οι δικοί μου Πρόσφυγες” έως 31/1 στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης.

– Εκθεση κόμικς: “Λόγια και εικόνες” έως τις 21 Ιανουαρίου στο ΚΑΜ από τις 10 π.μ. έως τη 1 μ.μ. και από τις 6 μ.μ. έως τις 8 μ.μ.

– Έκθεση φωτογραφίας του Νίκου Κολοβού: «Τα παιδιά, που πέρασαν θάλασσα και το παιχνίδι με τις μάσκες» έως 6/1/2018 στο ΚΑΜ, 10 π.μ. – 1 μ.μ. Κλειστά: Σαββατοκύριακα και εορταστικές αργίες. Είσοδος ελεύθερη.

– Έκθεση ζωγραφική της Δάφνης Μυλωνογιάννη από 25/11 έως 15/12 στην αίθουσα Τέχνης Β. Μυλωνογιάννη στα Χανιά. Εγκαίνια στις 25/11 στις 7 μ.μ. Ωρες λειτουργίας 11 π.μ. – 1 μ.μ. και 6 μ.μ. – 9 μ.μ. εκτός Κυριακής

– Έκθεση στο ΚΑΜ με έργα αρχιτεκτόνων από τις 17 έως τις 27 Νοεμβρίου στο πλαίσιο αφιερώματος στον Δημήτρη Πικιώνη. Στις 19 Νοεμβρίου στις 11 π.μ. θα πραγματοποιηθεί και σχετική ημερίδα.

– Εγκαινιάζεται στις 22 Οκτωβρίου έκθεση ζωγραφικής του Παγκρήτιου Συλλόγου ”Νεώριον Τέχνης” στην Πύλη Sabbionara

– Έκθεση ζωγραφικής του καπετάν Γιάννη Γιαπαλάκη: «Μνήμες πλοίων Liberty», από 26 Νοεμβρίου έως τις 3 Δεκεμβρίου στο Νεώριο Μόρο. Εγκαίνια 26/11 στις 6.30 μ.μ.

– Έκθεση φωτογραφίας «Τοπία Αρχιτεκτονικής Εντροπίας» στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων. Διάρκεια Έκθεσης: 13.11.2017 – 20.01.2018. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα- Σάββατο 10:00-14:00 και 18:00-21:00. Γενική Είσοδος: 2,00 ευρώ. Μειωμένο εισιτήριο: 1€

– Έκθεση ντοκουμέντων και ενθυμημάτων με τίτλο ΙΡΙΔΑ – 20 Χρόνια στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι). Διάρκεια Έκθεσης έως 13 Νοεμβρίου. Ώρες επισκέψεων : καθημερινά 11.00–13.00 και 18.00–22.00 Είσοδος ελεύθερη. Tο Σάββατο 11 Νοεμβρίου και ώρα 8.00 μ.μ. μουσική εκδήλωση από τη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού στην Κρήτη (ΝΑΣΚΡΗ). Ερμηνεύει η Ζαχαρένια Σημανδηράκη

– Έκθεση φωτογραφίας των μαθητών που παρακολούθησαν τα εργαστήρια φωτογραφίας  την περίοδο 2015-2017 παρουσιάζει η SOUTH space for photography σε συνδιοργάνωση με την ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ στην Πύλη Σαμπιονάρα. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 4 Νοεμβρίου στις 8 το βράδυ.  Συμμετέχουν: Nick Bowers, Έλθα Γιακουμάκη, Νίκος Καρυωτάκης, Mehran Khalili, Γιάννης Κρητικός, Ρία Λακιωτάκη, Έλενα Μαντέλου, Μαριέλενα Ροσσέτου, Άννα Σαματά, Γιώργος Στεφανάκης, Βίκυ Τσατσαμπά, Στεφανία Τσουπάκη. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο Γιώργος Αναστασάκης. Διάρκεια έκθεσης έως 12 Νοεμβρίου 2017. Ώρες λειτουργίας: 11:00-14:00 & 19:00-22:00. Είσοδος Ελεύθερη

– Έκθεση αφισών του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού από την ιδιωτική συλλογή του Λευτέρη Λαμπράκη και με επιμέλεια του ιδίου- με τίτλο «Η Ελλάδα στον κόσμο. Greece the eternal light», από το Σάββατο 14 Οκτωβρίου, μέχρι και την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017, στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων.

– ‘Εκθεση του Γιάννη Μαρκαντωνάκη «ΔωμαΤΑματα στον Α. Χρυσοστομίδη» από την Μαρία Ζοζέ Ταμπούκι, στο ξενοδοχείο “Δώμα”

– Αναδρομική έκθεση του Γιάννη Μαρκαντωνάκη, με τίτλο “Χρονική Αντιστρεπτότητα Αντόνιο Ταμπούκι – Γιάννης Π. Μαρκαντωνάκης” στο ΚΑΜ έως 30 Οκτωβρίου

– Έκθεση φωτογραφίας: «Ενθύμια και Τρόπαια» από 21 έως 29 Οκτωβρίου στους Στρατώνες του Φρουρίου Φιρκά στα Χανιά. Ωρες λειτουργίας καθημερινά 5 μ.μ. – 8 μ.μ.. Εγκαίνια στις 21 Οκτωβρίου στις 7.30 μ.μ.

– Εικαστική έκθεση: “Αντανακλάσεις Καταγωγής” έως 28 Οκτωβρίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων. Ωρες λειτουργίας από Τρίτη έως Κυριακή από 8 π.μ. έως 8 μ.μ. και Δευτέρα από 1 μ.μ. έως 8 μ.μ..

– Έκθεση: «Το Εγχείρημα των Μουσών – Ένας Διάλογος ανάμεσα στην Τέχνη και την Επιστήμη» στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων – Ελαιουργείον στο Δρομόνερο έως 29/10

– Ομαδική έκθεση “Ο Δικός μου Θρόνος / My Own Throne” των καλλιτεχνών Σ. Βλαζάκη, Κ. Λιλικάκη, Ε. Μανωλαράκη, Λ. Μποβιάτσου, Μ. Σκυλουράκη, Π. Χατζηδάκη και Α. Χιωτάκη έως 16 Ιουλίου και ατομική έκθεση “Κίνηση Ζωής / Life Movement” της Σ. Μ. Ξενάκη έως 22 Οκτωβρίου, στις 8 μ.μ., στη MARE GALLERY στο λόμπι του ξενοδοχείου Thalassa Beach Resort, στον Πλατανιά

– Έκθεση φωτογραφίας του Μανώλη Μαυράκη από τα γυρίσματα της τελευταίας ταινίας του Παντελή Βoύλγαρη, «Το Τελευταίο Σημείωμα», με υλικό «μπροστά και πίσω από τις κάμερες», στις αίθουσες του Φιλολογικού Συλλόγου «Χρυσόστομος», από την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου έως και τις 25 Οκτωβρίου. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου ώρα 7 μμ.
Οι ώρες λειτουργίας θα είναι καθημερινά: 10 π.μ. – 1 μ.μ. και 6 μ.μ. – 9μ.μ.

– Εκθεση αφιέρωμα στον εκδότη Τεριάντ από τη συλλογή του στη Μυτιλήνη παρουσιάζει η Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, σε συνεργασία με το Μουσείο-Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη-Τεριάντ με έργα ζωγραφικής και χαρακτικής έως και τις 15 Οκτωβρίου 2017. Λειτουργεί Δευτέρα έως και Σάββατο 10 π.μ. – 2 μ.μ. και 7 μ.μ. – 10 μ.μ.. Γενική είσοδος: 2€, μειωμένο 1€

– Εκθεση παραδοσιακών μουσικών οργάνων του Λεωνίδα Λαινάκη στην Πύλη Σαμπιονάρα έως 15 Οκτωβρίου από 10 π.μ. έως 2 μ.μ. και από 6 μ.μ. έως 11 μ.μ..

– Έκθεση του Συλλόγου Παραδοσιακής και Λαϊκής Τέχνης “Η Χρυσοπηγή”, έως 29 Σεπτεμβρίου στην Πύλη Σαμπιονάρα, 5-9 μ.μ. καθημερινά.

– Εκθεση γλυπτικής της Ευδοξίας Σταφυλαράκη από 21 έως 25/9  στο Γιαλί Τζαμισί. Eγκαίνια στις 21 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ

– Έκθεση αφιέρωμα στον εκδότη Τεριάντ από την συλλογή του στην Μυτιλήνη παρουσιάζει η Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, σε συνεργασία με το Μουσείο-Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη-Τεριάντ με έργα ζωγραφικής και χαρακτικής έως και τις 15 Σεπτεμβρίου 2017. Λειτουργεί Δευτέρα έως και Σάββατο 10 π.μ. – 2 μ.μ. και 7 μ.μ. – 10 μ.μ.. Γενική Είσοδος: 2€, μειωμένο 1€

– Έκθεση ζωγραφικής της Renata Plonka με τίτλο “Μαγικά Χανιά” θα λειτουργήσει απο τις 4-13 Σεπτεμβρίου, στην Πύλη Sabbionara

– Φωτογραφική έκθεση του Βασίλη Σημαντηράκη με θέμα “Πέτρα Ωραιοτάτη” στην “Πύλη Σαμπιονάρα” έως τη 1 Σεπτεμβρίου. Ώρες λειτουργίας: 10 π.μ. – 1 μ.μ. και 6 μ.μ. – 9 μ.μ.

– Έκθεση με θέμα την Ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού από το 1821 μέχρι το 1945 με τίτλο «Μεθ’ Ορμής Ακαθέκτου» στο Νεώριο MORO μέχρι 31 Αυγούστου. Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινές 9 π.μ. – 5 μ.μ. Κυριακές 10 π.μ. – 6 μ.μ.

Ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης με τίτλο “Κρίκος VΙ” παρουσιάζει το “Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων – Ελαιουργείον” στις αίθουσες τέχνης Match More και Match More Underground, στον Πλατανιά. Τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 12 Αυγούστου στις 8:30 μ.μ. H έκθεση πραγματοποιείται σε επιμέλεια της Μαρίας Μιχελογιάννη, του Γιάννη Διαλινού και του Ιωάννη Ν. Αρχοντάκη, με εισαγωγή από την Πέγκυ Κουνενάκη. Η έκθεση «ΚΡΙΚΟΣ VI» εντάσσεται στο πρόγραμμα «ΧΑΝΙaRT 2017 – Εικαστικές Διαδρομές στο Νομό Χανίων» που για τη φετινή π5η Έκθεση Βιβλίου στο παλιό λιμάνι πίσω από το Γιαλί Τζαμί. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 19 Αυγούστου και είναι ανοιχτή από τις 8 το βράδυ έως τις 12 τα μεσάνυχταερίοδο έχει γενικό θέμα: «Τέλος Εποχής»

– Έκθεση κεραμικής με τίτλο «Χώμα και Πνοή» του Μανούσου Χαλκιαδάκη στο Γιαλί Τζαμί θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Αυγούστου και είναι ανοιχτή καθημερινά από 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό κάθε Δευτέρα, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες θα υπάρχει μια συμβολική είσοδος 1 ευρώ. Για τους ανηλίκους η είσοδος θα είναι δωρεάν