Στρατόπεδο Μαρκοπούλου στον Δήμο ανακοίνωσε ο Τσίπρας – Τα σχέδια Βάμβουκα

markopoulo2017Την παραχώρηση του στρατοπέδου Μαρκοπούλου στον Δήμο Χανίων το επόμενο διάστημα ανακοίνωσε χθες από το Ηράκλειο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Στα Χανιά έχει ξεκινήσει η διαδικασία παραχώρησης του στρατοπέδου Μαρκοπούλου στον Δήμο, μετά από συμφωνία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Ως γνωστόν, ο Δήμος Χανίων διεκδικεί τόσο το στρατόπεδο Μαρκοπούλου, όσο και τους Ιταλικούς Στρατώνες, προσφέροντας ως αντάλλαγμα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το 69% συνολικής έκτασης 59 στρεμμάτων που βρίσκεται κοντά στη Μονή Αγίας Τριάδας Ακρωτηρίου, όπως διευκρίνισε, μιλώντας σήμερα στο HANIA.news, ο δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας.

Τη συγκεκριμένη έκταση ο Δήμος τη διεκδίκησε και κατάφερε να την πάρει, σημείωσε ο κ. Βάμβουκας, γνωστοποιώντας, ότι το υπόλοιπο 31% ανήκει (εξ αδιαιρέτου) στην υπό εκκαθάριση Ολυμπιακή Αεροπορία.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να στεγάσει το Δημαρχείο Χανίων στο κτήριο των Ιταλικών Στρατώνων, με τον κ. Βάμβουκα να επισημαίνει ότι με την επικείμενη ανακατασκευή του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας μέσω ΣΔΙΤ, την αποκατάσταση του Δημοτικού Ρολογιού (ΒΑΑ), τη σχεδιαζόμενη αναβάθμιση του Δημοτικού Κήπου και τη σύνδεσή του με το Πάρκο καθώς και με τη δημιουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο νεοκλασικό κτήριο της οδού Τζανακάκη, το οποίο αποκτήθηκε από τον Δήμο, θα δημιουργηθούν νέα δεδομένα στην ευρύτερη αυτή περιοχή στο κέντρο της πόλης.

hania.news