Η συνεργασία 34 ελληνικών επιχειρήσεων με τζίρο 1 δισ. ευρώ

Ποιοι συμμετέχουν στην πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ.

Η πρώτη συνάντηση έγινε το 2012.

Τότε οι εκπρόσωποι και μέτοχοι των εταιρειών Αgrino, Eψα, Ζαγόρι, Καλαμάτα Παπαδημητρίου, Λουξ και Νιτσιάκος κάθισαν στο ίδιο τραπέζι, με έναν κοινό προβληματισμό: να θεσπίσουν συγκεκριμένα πρότυπα, για το πώς θα πρέπει να είναι μία ελληνική επιχείρηση τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, σε επίπεδο ποιότητας, εμπορικού σήματος, συσκευασίας, διεισδυτικότητας προϊόντων και κυρίως σε επίπεδο προέλευσης με αυστηρά κριτήρια εντοπιότητας.

Η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ έκανε τα πρώτα της επίσημα βήματα το 2016, ενώ το Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του μουσείου Τσόκλη στον Κάμπο της Τήνου, η ιδρυτική συνδιάσκεψη με την παρουσία όλων των ιδρυτικών στελεχών, αλλά και εκπροσώπων επιχειρήσεων που ενδιαφέρονταν να ενταχθούν στην πρωτοβουλία.

Για την ένταξη των συγκεκριμένων εταιρειών στο δίκτυο του ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ προϋπόθεση ήταν να υπάρχει εξαρχής σχετική πιστοποίηση από ανεξάρτητο φορέα, την οποία ανέλαβε να φέρει εις πέρας η εταιρεία ελέγχων και πιστοποιήσεων επιχειρήσεων, EUROCERT.

Tα βασικά κριτήρια που έπρεπε να διαθέτει κάθε νέο μέλος, το οποίο είχε τη διάθεση να ενταχθεί στο συγκεκριμένο σχήμα, ήταν να παράγει τα προϊόντα, να έχει την έδρα στην Ελλάδα και ο ιδιοκτήτης της να είναι Έλληνας.

Από την ιδρυτική συνδιάσκεψη της Τήνου

 

 

Η συνεργασία με το Βερόπουλο

Σήμερα συμμετέχουν στο ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ 34 επιχειρήσεις, με συνολικό τζίρο που αγγίζει το 1 δισ. ευρώ και συγκεκριμένα ανέρχεται στα 927,5 εκατ. ευρώ.

Αυτή τη στιγμή, νέες επιχειρήσεις βρίσκονται στο κατώφλι του ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ. Η πρωτοβουλία εκτός από τα σούπερ μάρκετ της Ελλάδας όπου πολλά από τα συγκεκριμένα προϊόντα είναι διαθέσιμα, ανακοίνωσε επίσημα ότι μπαίνει με τη χρήση του συγκεκριμένου σήματος και στην αλυσίδα καταστημάτων VERO, του Νίκου Βερόπουλου σε Σκόπια και Σερβία.

Στόχος είναι το εγχείρημα που θα εφαρμοστεί στη συνεργασία με το Νίκο Βερόπουλο, να επεκταθεί και σε άλλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ του εξωτερικού – και όχι μόνο -, εφόσον η εφαρμογή του θεωρηθεί επιτυχημένη.

Αυτό που επιδιώκουν όσοι συμμετέχουν, είναι να δημιουργηθούν συνέργειες τόσο με άλλες επιχειρήσεις της αγοράς, όσο και μεταξύ των μελών του.

Xαρακτηριστική άλλωστε είναι σε αυτό το πλαίσιο, τόσο η υφιστάμενη συνεργασία μεταξύ της βολιώτικης βιομηχανίας αναψυκτικών, ΕΨΑ, με τη ζυθοποιία της Τήνου, ΝΗΣΟΣ, καθώς η πρώτη έχει αναλάβει τη διανομή της δεύτερης στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, μέσα από το δικό της δίκτυο. Ανάλογη συνεργασία όμως είναι και αυτή ανάμεσα στη Λουξ της Πάτρας και στη ζυθοποιία ΕΖΑ της Κεντρικής Ελλάδας και πάλι σε επίπεδο διανομής.

TO ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

-2 δισ. τεμάχια παραγόμενων προϊόντων

-Περισσότεροι από 2.500 κωδικοί προϊόντων

-4.400 εργαζόμενοι

-64 μονάδες παραγωγής

-δραστηριοποίηση σε 12 περιφέρειες της Ελλάδας

Ποιοι συμμετέχουν στην πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Agrino, ΕΨΑ, Νιτσιάκος, Λουξ, Καλαμάτα Παπαδημητρίου, Ζαγόρι, ΜΕΓΑ, ΗΛΙΟΣ, ΝΗΣΟΣ, ΑΓΑΝ, ΒΙΚΟΣ, Αναψυκτικά Φλώρινας Δινάκη, BRAVA, EZA, EYBOΪΚΗ ΖΥΜΗ, Ποτοποιία Βαρβαγιάννη, SKAG, ΚΥΚΝΟΣ, Hellas Frost, Petrounuts, ΠΑΚΟ, Captain’s, BIOΛΑΝΤΑ, Κτήμα Γεροβασιλείου, ENDLESS-ΕΥΡΩΧΑΡΤΙΚΗ, ΤΗΕ WRITING FIELDS, EΛΛΗΝΙΚΑ ΕΚΛΕΚΤΑ ΕΛΑΙΑ, Αυγά Βλαχάκη, Χαΐτογλου – Χαρτέα ΑΒΕΕ, Galenica, Camper Gaz, Μανδρέκας, Cretan Olive Mill, Χρυσά Αυγά.

news.gr