Το Σάββατο στο Πνευματικό Κέντρο το όραμα του Κ. Μητσοτάκη – 20/1

Η «Πρότυπη Οικολογική Παρέμβαση στα Λευκά Όρη» που προωθεί το Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης» θα παρουσιαστεί αύριο Σάββατο 20/1, στις 7 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης επεσήμαναν τη σημασία της μελέτης προκειμένου να αναδειχθεί η μοναδική ομορφιά των Λευκών Ορέων, κάτι που αποτελούσε όνειρο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Τη διαδρομή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, στα Λευκά Όρη θα παρουσιάσει το Σάββατο στις 7 το απόγευμα το Ίδρυμα Κων/νος Μητσοτάκης στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, 8 μήνες μετά τον θάνατο του. Η μελέτη της διαδρομής είναι σε εξέλιξη και το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων μαζί με Δημάρχους που στα διοικητικά τους όρια είναι τα Λευκά Όρη, υπογράμμισε ότι η ολοκλήρωση της μελέτης πρέπει να ενταχθεί σε ευρωπαϊκά προγράμματα.

Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν διατεθεί περίπου 200.000 ευρώ στη μελέτη για την ανάδειξη της διαδρομής που θα αποτελέσει όταν ολοκληρωθεί το έργο έναν σημαντικό πόλο έλξης ως υποδομή για τους λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού.

Οι Δήμαρχοι από την πλευρά τους υπογράμμισαν ότι στηρίζουν την πρωτοβουλία του ιδρύματος και με δικές τους ενέργειες προσπαθούν να αναδείξουν τα ορεινά μονοπάτια στις περιοχές τους.

Το Σάββατο μέλη του Ιδρύματος Κ. Μητσοτάκη και μέλη οικολογικών και περιβαλλοντικών οργανώσεων θα παρουσιάσουν στο πλαίσιο της μελέτης εκτός από τις διαδρομές και τα ενδημικά φυτά και τα σημεία στα οποία θα γίνει δεντροφύτευση, όπως επιθυμούσε ο εκλιπόντας Χανιώτης πολιτικός.

 

www.neatv.gr