Η ξανθιά καλλονή με το Καλάσνικοφ

Την εντυπωσιακή ξανθιά γυναίκα με την αλογοουρά η οποία χωρίς οίκτο γάζωσε με το Καλάσνικοφ την κλούβα των ΜΑΤ στα Εξάρχεια τον Ιανουάριο του 2009 αναζητά η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες της «Espresso», οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, οι οποίοι μέχρι στιγμής φαίνεται να έχουν κάνει καλή δουλειά στην αξιολόγηση των στοιχείων και στον σχηματισμό της δικογραφίας, γνωρίζουν τα στοιχεία της εκρηκτικής ξανθιάς, η οποία μάλιστα είναι σύντροφος ενός εκ των συλληφθέντων.

Στην Αντιτρομοκρατική θεωρούν πως αυτή η ψηλή, καλλίγραμμη, εντυπωσιακή γυναίκα που χειρίζεται το Καλάσνικοφ με την άνεση που πιάνει το πινέλο του μακιγιάζ είναι ένας σοβαρός συνδετικός κρίκος της νεοτρομοκρατίας. Η πρώτη φορά που η αδίστακτη ξανθιά απασχολεί τις αρχές ως βασικό πρόσωπο της νεοτρομοκρατίας είναι τον Ιανουάριο του 2009, όταν ο «Επαναστατικός Αγώνας» εκδηλώνει το πρώτο του αιματηρό χτύπημα στα Εξάρχεια με στόχο την κλούβα των ΜΑΤ κοντά στο υπουργείο Πολιτισμού, όπου είχε τραυματιστεί σοβαρά ο αστυφύλακας Διαμαντής Μαντζούνης.

Τότε είχε δώσει κατάθεση ένας αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος είχε δει όλη τη σκηνή από το μπαλκόνι του διαμερίσματός του: «…Μια ομάδα τεσσάρων ανθρώπων, ανάμεσά τους και μια ψηλή γυναίκα, ξανθιά, με αλογοουρά. Δεν ξέρω εάν ήταν περούκα. Στάθηκαν στη γωνία, χωρίς να βγουν στο δρόμο, και ξαφνικά τους βλέπω να βγάζουν, άλλοι μέσα από τα μπουφάν τους και άλλοι μέσα από σάκους πλάτης, όπλα και να βγαίνουν ξαφνικά στη μέση του δρόμου. Η γυναίκα κρατούσε ένα Καλάσνικοφ και άρχισε να ρίχνει πρώτη εναντίον των τριών αστυνομικών, ενώ ο δεύτερος, με ένα πιο μικρό πολυβόλο, άρχισε κι αυτός να γαζώνει τους άντρες των ΜΑΤ. Τρόμαξα, έπεσα κάτω και άκουγα τα όπλα να κροταλίζουν».

Αυτή είναι η πρώτη μαρτυρία [Προθάλαμο τις κεντρικής γιάφκας θεωρούν στην Αντιτρομοκρατική πως είναι το σπίτι στη Ν. Φιλαδέλφεια που είχαν ενοικιάσει οι τρομοκράτες με ψεύτικα στοιχεία. Ο φερόμενος ως ηγετικό στέλεχος του «Επαναστατικού Αγώνα», Ν. Μαζιώτης (ένθετη) εκτιμάται από τους αστυνομικούς πως γνωρίζει τις αποθήκες οπλισμού του «Ε.Α.».] στα χέρια της αστυνομίας που πιστοποιούσε την ύπαρξη γυναίκας στους κόλπους του «Επαναστατικού Αγώνα». Μάλιστα, ο συγκεκριμένος μάρτυρας ήταν σίγουρος για το Καλάσνικοφ, καθώς είναι αλλοδαπός και γνωρίζει άριστα το Καλάσνικοφ και τον ήχο του.

Επίσης, η παρουσία γυναίκας, και μάλιστα ψηλής, είχε αναφερθεί και κατά την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής, αλλά ο αυτόπτης μάρτυρας δεν ήταν σίγουρος.

Οι έρευνες

Τη συγκεκριμένη γυναίκα τη γνωρίζουν πολύ καλά οι αρχές, καθώς έχει χρόνια ερωτικό δεσμό με έναν από τους συλληφθέντες, ο οποίος κατ’ επανάληψη έχει απασχολήσει τις αρχές για επεισόδια και κατοχή εκρηκτικών.

Ηδη η Αντιτρομοκρατική έχει πραγματοποιήσει έρευνες στο σπίτι της στα Εξάρχεια, αλλά και στο πατρικό της και στο εξοχικό της οικογένειάς της. Οι έρευνες, ωστόσο, για τον εντοπισμό της παραμένουν άκαρπες, καθώς τα ίχνη της έχουν χαθεί από το περασμένο Σάββατο που ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις της αστυνομίας.

Επίσης, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία γνωρίζει τα στοιχεία άλλων επτά ατόμων των οποίων τα αποτυπώματα έχουν βρεθεί είτε στο διαμέρισμα του νεκρού βιολόγου Λάμπρου Φούντα είτε στα σπίτια που ερεύνησαν πρόσφατα οι αστυνομικοί. Πρόκειται για ανθρώπους που έχουν έντονη δραστηριότητα στον πολιτικό χώρο των αντιεξουσιαστών και ήδη έχουν αναζητηθεί στα σπίτια τους και στα πατρικά τους, ωστόσο και αυτών τα ίχνη έχουν χαθεί από το περασμένο Σαββατοκύριακο.