Συναυλία απο το Κουαρτέτο κιθάρας Φραγκίσκος Λεονταρίτης

Η προγραμματισμένη για τη Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου συναυλία στη Φορτέτσα, του κουαρτέτου κιθάρας “Φραγκίσκος Λεονταρίτης” στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου, μεταφέρεται για τεχνικούς λόγους την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00 στην αίθουσα του Ωδείου στη παλιά πόλη. Θα ακουστούν έργα Μπαχ, Βιβάλντι, Μότσαρτ και Μάνου Χατζιδάκι.

Τα έσοδα τη συναυλίας θα διατεθούν για την αγορά 2ου μεγάλου πιάνου του Ωδείου και η είσοδος είναι 5 Ευρώ.

Το Κουαρτέτο ιδρύθηκε το 2002 από τα τρία μέλη- κιθαρίστες του μουσικού συνόλου “Φραγκίσκος Λεονταρίτης”, και διευρημένο πλέον λαμβάνει τακτικά μέρος στα μουσικά δρώμενα του νησιού μας.

Το ρεπερτόριο του φτάνει από μουσική της Αναγέννησης και Μπαρόκ μέχρι και τη σύγχρονη ελληνική μουσική, πάντα προσαρμοσμένο για 4 κιθάρες.

Τα μέλη είναι:

Γρηγόρης Δ. Καπανταϊδάκης
Γεννήθηκε  στο Ηράκλειο. Τα πρώτα του ακούσματα τα πήρε από τον πατέρα του, που έπαιζε παραδοσιακό βιολί και μαντολίνο. Φοίτησε σε μουσικό γυμνάσιο της Γερμανίας και έπειτα στην “Κρατική Μουσική Ακαδημία Λεοπόλδος Μότσαρτ” του Άουγκσμπούργκ, που αποφοίτησε ως καθηγητής μουσικής με κύριο όργανο την κλασσική κιθάρα. Σήμερα ασχολείται με την φροντίδα των τάξεων κλασσικής και σύγχρονης κιθάρας, όπως και θεωρητικών στο Ελληνικό Ωδείο Ρεθύμνου.

Δημήτρης Καρβέλης
Γεννήθηκε  στο Αγρίνιο. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με την μουσική και το ταλέντο του τον οδήγησε στην απόκτηση του Διπλώματος από τον γνωστό Έλληνα κιθαρίστα Κώστα Κοτσιώλη. Σήμερα συμμετέχει σε διάφορα σχήματα έντεχνης και παραδοσιακής μουσικής και διδάσκει κλασσική κιθάρα στο Μινωϊκό Ωδείο Ηρακλείου.

Μαρία Παπουτσάκη
Γεννήθηκε στα Χανιά. Σπούδασε κλασσική κιθάρα και ανώτερα θεωρητικά στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών. Συμμετείχε σε σεμινάρια κιθάρας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και επίσης σε συναυλίες με Μουσική Δωματίου στη Σύρο και σε όλη την Κρήτη. Σήμερα εργάζεται ως καθηγήτρια μουσικής στη Β’/θμια εκπαίδευση και κλασσικής κιθάρας στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων.

Μανόλης Τζανάκης
Γεννήθηκε στα Χανιά. Πτυχιούχος κλασσικής κιθάρας του Μινωϊκού Ωδείου Ηρακλείου. Συμμετείχε σε σεμινάρια κιθάρας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εργάζεται ως καθηγητής στην Β’/βάθμια εκπ. και παραδίδει μαθήματα κλασ. κιθάρας στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων