Η Αδελφότητα Μικρασιατών Ν. Χανίων «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Τιμής και Μνήμης για την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922, προγραμματίζει ποικίλες δράσεις, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται :

Α) Σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου και την Ενορία Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών, προσκύνημα εικόνων και ιερών κειμηλίων που αναφέρονται στα θρησκευτικά μας πιστεύω και έχουν μεταφερθεί από την Μικρά Ασία από τους ξεριζωμένους αδελφούς μας.

Το προσκύνημα θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους στα Λενταριανά από 14 έως 16 Οκτωβρίου. Για τα εκθέματα θα έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα φύλαξης και προστασίας.

Β) Σε συνεργασία με την ΚΕΠΠΕΔΗΧ- ΚΑΜ έκθεση φωτογραφίας των αγαπημένων προσώπων από την Αλησμόνητη Πατρίδα της Καρδιάς μας, την πολύπαθη και χιλιοτραγουδισμένη Ιωνία.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΑΜ), από την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου έως και την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου. Στο κλείσιμο της έκθεσης και ώρα 8 μ. μ. θα προβληθεί μικρασιατική ταινία. Όλες οι εκδηλώσεις θα είναι με ελεύθερη είσοδο.