Το “8ο Διεθνές Ταυτόχρονο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους μ” ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε έντεκα πόλεις σε Ελλάδα και εξωτερικό στις 13 και 14 Οκτωβρίου.

Μία από τις πόλεις αυτές είναι τα Χανιά όπου ο διαγωνισμός θα γίνει στο στούντιο “Οξω Νου” στην Αγ. Κυριακή.
Φέτος, η διοργάνωση ενισχύοντας το διεθνές της στοιχείο, εκτός της προβολής των ελληνικών ταινιών στο εξωτερικό αποφάσισε να εισάγει φρέσκο διεθνές “μικρό” κινηματογράφο.
Ο διαγωνισμός των δεκαπέντε ελληνικών ταινιών, ο βασικός κορμός της διοργάνωσης, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Οκτωβρίου ταυτόχρονα στις έντεκα πόλεις που συμμετέχουν φέτος στο δίκτυο του φεστιβάλ. Η διαφορά από τα προηγούμενα χρόνια είναι ότι η πρώτη ημέρα θα λήξει μετά την ταυτόχρονη ψηφοφορία του κοινού. Η “αγαπημένη” ταινία του κοινού μαζί με τα βραβεία σκηνοθεσίας, σεναρίου α’ γυναικείας και α’ ανδρικής ερμηνείας θα ανακοινωθούν την Κυριακή σε μια διαδραστική τελετή απονομής με ζωντανή αναμετάδοση από το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και συνδέσεις με όλες τις πόλεις του δικτύου του IMMF2018.
Επίσης, τη δεύτερη ημέρα στο διεθνές μέρος του φεστιβάλ θα γίνει η προβολή δώδεκα ταινιών μικρού μήκους από τη Γαλλία, τη Δανία, την Ισπανία και την Αίγυπτο, οι οποίες θα προβληθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Στα πλαίσια του ειδικού αφιερώματος για το περιβάλλον με τίτλο “ το Micro μ Ντύνεται Πράσινο” κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα γίνουν ειδικές προβολές και ομιλίες με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.micromfestival.gr