Tα «Αρκάδια», που αποτελούν την αρχαιότερη διοργάνωση στην Ελλάδα, πραγματοποιούνται το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στο Ρέθυμνο.

Τα «78α Αρκάδια» διοργανώνονται από την Περιφέρεια Κρήτης και την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου σε συνεργασία με τον Δήμο Ρεθύμνου, την ομάδα Φυσικής Αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τον ΟΚΑ Αρκάδι, τον ΟΚΑ Πρέβελη, τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Ρεθύμνου, τους Διεθνείς Αγώνες Ψηλορείτη Psiloritis Race, τον Αθλητικό Σύλλογο «Ακαδημία Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου», τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Διαδρομής Αρκαδίου Δρόμου.

Πρώτος διοργανωτής των Αρκάδιων Αγώνων υπήρξε ο Α.Ο. Ατρόμητος Ρεθύμνου. Το 1930 διοργάνωσε με την έγκριση της Ε.Γ.Α.Σ., τα Α’ ΑΡΚΑΔΙΑ στο Εθνικό Στάδιο Ρεθύμνου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

09:00 Ημιμαραθώνιος με πατίνια από τον αθλητικό σύλλογο «Ο.Κ.Α Πρέβελη» (σε δημόσιο δρόμο από την πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη μέχρι το Λύκειο Ελληνίδων).

11:00 Αγώνας ταχύτητας με πατίνια από τον αθλητικό σύλλογο «Ο.Κ.Α Πρέβελη» (σε δημόσιο δρόμο από την πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη μέχρι το Λύκειο Ελληνίδων).

18:15 Περιηγητική Λέσχη Ρεθύμνου. Τεχνική ενημέρωση και παραλαβή υλικού (για Αρκαδιοδρόμους, αθλητές που θα τρέξουν τα 6 χλμ αλλά και όσων λάβουν μέρος στο δυναμικό βάδισμα).

Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με κρητικούς χορούς από τον Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης. Παίζει ο Γκαλονάκης Βαγγέλης, λύρα και ο Κατσαβίδης Ηλίας, λαούτο.

Στη συνέχεια θα παρατεθεί αθλητικό γεύμα με υδατάνθρακες στο εστιατόριο Ζαμπία – στο τέρμα του περιφερειακού της Φορτέτζας, απέναντι από το κολυμβητήριο Ρεθύμνου – με την επίδειξη κουπονιού, που θα πάρουν ΟΣΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ στην τεχνική ενημέρωση.