Συλλέκτης – Η ποιητική συλλογή του Θεόδωρου Σίδερη στα Χανιά – 25/2

ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ – Η ποιητική συλλογή του Θεόδωρου Σίδερη στα Χανιά

Στο βιβλιοπωλείο Koukoubook

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Ένα Ανοιχτό Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής και Αυτογνωσίας, με θέμα την ποιητική συλλογή «ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ», του Θεόδωρου Σίδερη

Θεόδωρος Σίδερης Εκδόσεις Ραδάμανθυς

Το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής & Αυτογνωσίας και οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν την ποιητική συλλογή «Συλλέκτης» του Θεόδωρου Σίδερη στα Χανιά. Η εκδήλωση θα έχει τη μορφή ανοιχτής συνάντησης επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης με το έργο του Θεόδωρου Σίδερη, και θα γίνει στο βιβλιοπωλείο Koukoubook τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου, στις 7 το απόγευμα.

ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΤΕΣ:

Άρια Αθανασάκη – Ζαφειρία Γαβαλάκη – Μαρία Δασκαλάκη – Βαλεντίνα Καλογερή – Αργυρώ Λουλαδάκη – Βασιλική Λυραντζάκη – Αγγελική Μπεμπλιδάκη – Χρυσάφω Παπαδάκη – Χρήστος Τσαντής – Μαρία Φραγκάκη – Άννα Χαχοπούλου

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ, ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΙΗΤΕΣ ΓΙΑΝΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΗ ΣΚΙΑΘΑ. ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΔΙΑΒΑΣΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΗΣ, ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ.

Η εξαιρετική φωτογραφία στο εξώφυλλο είναι της βραβευμένης Χανιώτισσας δημιουργού Αθηνάς Γαλανάκη.

«Ο ποιητής στην πρώτη – άλλα ώριμη – συλλογή του ανοίγει την καρδιά του και χωρίς να εξαντλείται σε μία στιγμιαία, φωτογραφική αποτύπωση της καθημερινότητας, μας χαρίζει μια σύγχρονη, διαφορετική ματιά, μία ποιητική ενδοσκόπηση με πολλούς αποδέκτες, μια συλλογή που επικοινωνεί με τους συλλέκτες στιγμών και νοημάτων, οι οποίοι ανταμώνουν μέσα στο γραπτό του και ας έχουν ξεκινήσει από διαφορετικές αφετηρίες», Χρήστος Τσαντής, επιμελητής της έκδοσης.

Ο Θεόδωρος Σίδερης γεννήθηκε στην Πάτρα τον Αύγουστο του 1976, ενώ η καταγωγή του είναι από τη γη των ποιητών, τη Λευκάδα. Το 2012 υποστήριξε τη διδακτορική του διατριβή στο Πανεπιστήμιο Πατρών και πήρε τον τίτλο του Διδάκτορος Χημικού. Ζει και εργάζεται στην Πάτρα. Έργα του έχουν εκδοθεί στην Ανθολογία ποίησης «Τα φύλλα και οι καρποί» (2000, Εκδόσεις Πανεπιστημίου Πατρών) και στο «μικρό ΠΕΖΟ – η τέχνη του διηγήματος», Τεύχος 1 (2014, Εκδόσεις Χαραμάδα). Το 2015 στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης «Λευκάδα – Νησί Ποίημα» που οργανώθηκε από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας, το Σύνδεσμο Φιλολόγων Λευκάδας και την Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών, απέσπασε το 2ο βραβείο για το ποίημά του με τίτλο: «Στο ακρωτήριο». Το 2016 στον 5ο Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό «ΕΛΙΚΩΝ», το ποίημά του με τίτλο «Η επίσκεψη του κυρίου Έλιοτ» συμπεριλήφθηκε στην Έκδοση «Ελικών 2015».