Το 2019 ορίστηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού «Έτος Ερωτόκριτου», μετά από εισήγηση – πρόταση της περιφέρειας Κρήτης.
Πρόκειται για ένα εμβληματικό κείμενο του Βιτσέντζου Κορνάρου του 17ου αιώνα, που εκπροσωπεί την Κρητική Αναγέννηση, με την μορφή έμμετρου μυθιστορήματος 10.012 στίχων σε ιαμβικό ομοιοκατάληκτο στίχο και δεκαπεντασύλλαβο και σε κρητική διάλεκτο. Είναι ένα έργο με «γνώση και με τρόπο» κατά τον ποιητή, που «Κάνει και κλαίσιν και γελούν τα μάτια των ανθρώπων».
Στο πλαίσιο αυτού του αφιερωματικού έτους, το Δίκτυο Θεατρικής Αγωγής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, σε συνεργασία με σχολεία του Νομού μας σας προσκαλεί στη παρουσίαση της διοργάνωσης μιας Πολυσύνθετης Πολιτιστικής Εκδήλωσης που έχουν ετοιμάσει οι μαθητές του Νομού Χανίων προσπαθώντας να αποδώσουν και να εκφράσουν με όλους τους τρόπους της τέχνης τον «Ερωτόκριτο».
Το Δρώμενο αυτό εμπεριέχει δραματοποίηση αποσπάσματος του ποιητικού κειμένου, θεατρικό αναλόγιο, δημιουργία ταινιών, ζωγραφική, τραγούδι, χορό, φωτογραφία, χαρακτική, καθώς και άλλες δράσεις εμπνευσμένες από τον Ερωτόκριτο και γενικότερα από την Κρητική Αναγέννηση.
Το πολιτιστικό δρώμενο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων στο πλαίσιο του σχολικού ωραρίου από τις 9:00 το πρωί έως και τις 14:00 το μεσημέρι.
Είναι σημαντικό για τους εκπαιδευτικούς και μαθητές μας, που έκαναν όλη αυτή την προσπάθεια να τους τιμήσετε με την παρουσία σας.