Φεστιβάλ Μίκης Θεοδωράκης στα Χανιά

Φεστιβάλ Μίκης Θεοδωράκης
Κυριακή 28 Ιουλίου – Τρίτη 30 Ιουλίου
Χανιά

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ “Μίκης Θεοδωράκης” είναι ελεύθερη

Πρόγραμμα:

Κυριακή 28 Ιουλίου στις 20:30
Πατρικό Θεοδωράκηδων – Γαλατάς

Αποσπερίζουμε στο πατρικό των Θεοδωράκηδων

Για μια ακόμη χρονιά το πατρικό των Θεοδωράκηδων στον Γαλατά Χανιών ανοίγει τις πόρτες του. Η φιλόξενη αυλή – τόπος έμπνευσης, δημιουργίας αλλά και παρέας – των Θεοδωράκηδων γίνεται τόπος συνάντησης για μια όμορφη βραδιά.
Ο συνθέτης και πιανίστας Γιώργος Σαλτάρης με φίλους και φίλες του Μίκη στο τραγούδι φροντίζουν για την μελωδική συντροφιά μας.


Δευτέρα 29 Ιουλίου στις 21:30
Θέατρο Ανατολικής Τάφρου
Συναυλία με τα τραγούδια που αγαπήσαμε

Αγαπημένες Μουσικές και Τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη σε μια μοναδική συναυλία στην οποία συναντιούνται δεκάδες μουσικοί και χορωδοί.
Συμμετέχουν: Η ορχήστρα, οι ερμηνευτές και η παιδική χορωδία του Βενιζέλειου Ωδείου Χανίων υπό τη Διεύθυνση του Γιώργου Αραβίδη. Η χορωδία Χανίων υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Μεντζελόπουλου. Το Μουσικό Σύνολο “m.i.k.r.o. extended” στο εμβληματικό “Μαουτχάουζεν” του Ιάκωβου Καμπανέλη

Τρίτη 30 Ιουλίου στις 21:30
Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης
Ο Κρητικός Μίκης Θεοδωράκης

Η Κρήτη σημάδεψε τον Μίκη Θεοδωράκη. Η παραδοσιακή μουσική του νησιού αποτυπώθηκε στην δουλειά του σε διάφορες μορφές. Αυτή τη Μουσική Συνάντηση του Μίκη με την παράδοση της Κρήτης προσεγγίζουν οι Μουσικοί του Παραδοσιακού Συλλόγου “Ο Χάρχαλης”.