Ο ΑΟΧ στη Γ’ Εθνική μετά απο 18 χρόνια !!

Η Γ’ Εθνική δεν αποτελεί πια ένα όνειρο–απραγματοποίητο για τρία χρόνια–αλλά μία πραγματικότητα για τον Α.Ο.ΧΑΝΙΑ, την ομάδα με το όνομα βαρύ σαν ιστορία, άλλωστε δεν ήταν τυχαίο φυσικά που το Εθνικό Στάδιο Χανίων αποδείχθηκε μικρό για να χωρέσει τους 3.000 και πλέον φίλους του.

Ξύπνησαν μνήμες και μεγάλες στιγμές του παρελθόντος την Κυριακή στο ντέρμπι με τον Γιούχτα και ήταν πάρα πολλοί αυτοί που ξαναπέρασαν την είσοδο του Σταδίου μετά από 2-3 δεκαετίες για να ξαναδούν και να συμπαρασταθούν στην ομάδα που λάτρεψαν, στην ομάδα που τους είχε χαρίσει μεγάλες συγκινήσεις. Με την συμπαράσταση αυτού του κόσμου ο ΑΟΧ έφθασε στο επιθυμητό αποτέλεσμα (3-1), κατακτώντας ουσιαστικά τον τίτλο αφού ξέφυγε 6 βαθμούς από τον Γιούχτα, ο προπονητής του οποίου Μανόλης Πατεμτζής παραδέχθηκε την ανωτερότητα των Χανιωτών και το δίκαιο της πρωτιάς στον βαθμολογικό πίνακα.

Την ίδια ώρα, η Σπάθα κέρδιζε στο Κολυμπάρι τον ΑΣΙ με 4-2, ο Μινώταυρος έπαιρνε ισοπαλία 1-1 από τον Πατούχα και ο Ακρίτας αν και προηγήθηκε 0-2 έχασε 3-2 από τον Πατούχα εκτός έδρας. Στα άλλα παιχνίδια, ο Ηρόδοτος νίκησε στην έδρα του τον Αετό με 3-1, η Αναγέννηση στην Ιεράπετρα την Ασή Γωνιά με 3-0, ο Αστέραςστο Ρέθυμνο τον Μοχό1-0 και ο ΠΑΟΚ 3-1 στον Κρουσσώνα την Επισκοπή.

ΑΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΧΟΡΟΙ…

Ας κρατήσουν λοιπόν οι χοροί για την σπουδαία επιτυχία του ΑΟΧ, που πιστώνεται στην Διοίκηση, στους παίκτες και στον προπονητή Γιάννη Μαρκάκη, Συγχαρητήρια σε όλους που επανέφεραν τον ΑΟΧ μετά από 15 χρόνια στην Γ’ Εθνική, με ένα τίτλο που ήρθε έπειτα από 18 συναπτά έτη και από σήμερα δουλειά, οργάνωση και προγραμματισμός για το αύριο, για να μην ξαναζήσουμε τα πέτρινα χρόνια.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο ΑΟΧ παρότι προηγήθηκε με σουτ του Ογλού στο 16’, ισοφαρίστηκε στο επόμενο λεπτό από τον Τσαφαντάκη και μετά η άμυνά του ζορίστηκε καθώς ο Γιούχτας είχε πάρει το κέντρο και έκανε το παιχνίδι του, ευτυχώς όμως για τους γηπεδούχους, οι Ηρακλειώτες δεν σκόραραν. Στην επανάληψη, στο χρονικό σημείο που ο Γιούχτας άρχιζε να ανεβάζει ρυθμούς, αφού ήταν υποχρεωμένος να κυνηγήσει το διπλό, ο ΑΟΧ σκόρε πάλι με τον Ογλού στο 57’ (κεφαλιά από κόρνερ Γωνιωτάκη) και αμέσως ο Μαρκάκης μετατόπισε τον Μπουρμπάκη στην θέση του αμυντικού χαφ γυρίζοντας στα σέντερ μπακ τον Αργυράκη, κλειδώνοντας την νίκη λίγο αργότερα, στο 75’ με σουτ του αρχηγού Μπουρμπάκη. Το σφύριγμα του Δασκαλόπουλου από την Κόρινθο (πολύ καλός) αποτέλεσε το έναυσμα για έξαλλα πανηγύρια από τους Χανιώτες φιλάθλους που έγιναν «ένα» με τους ποδοσφαιριστές, προπονητές και παράγοντες.

[Νέος Κήρυκας]