Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για την εκλογική αναμέτρηση της επόμενης Κυριακής στο Ν. Χανίων και όλα προχωρούν κανονικά για την τέλεση των αυτοδιοικητών εκλογών στα 373 εκλογικά τμήματα του Ν. Χανίων.

Βρισκόμαστε πλέον δύο ημέρες πριν από τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη  των νέων δημοτικών συμβουλίων στους Δήμους και των νέων περιφερειακών συμβούλων Περιφέρειας Κρήτης και στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων οι υπάλληλοι του Γραφείου  Εκλογών και όσοι υπάλληλοι από άλλα τμήματα της Νομαρχίας τους συνεπικουρούν εργάζονται με πυρετώδεις ρυθμούς, για να είναι όλα έτοιμα.

Χθες οι σάκοι με το εκλογικό υλικό παραδόθηκαν από το κτίριο της Νομαρχίας, όπου βρίσκονταν, στους εκπροσώπους των δήμων, ενώ και οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, που έχουν διοριστεί για να παραστούν στα εκλογικά  τμήματα του νομού, θα βρίσκονται στις θέσεις τους αύριο Σάββατο, για να παραλάβουν το εκλογικό υλικό και να ελέγξουν αν οι κάλπες και τα παραβάν υπάρχουν στα εκλογικά τμήματα.

ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

Στο Ν. Χανίων θα λειτουργήσουν την επόμενη Κυριακή 373 εκλογικά τμήματα, που θα βρίσκονται στους επτά Δήμους του νομού.

176 απ’ αυτά θα βρίσκονται στον  Καλλικρατικό Δήμο Χανίων, 52 στον Δήμο Αποκορώνου, 1 στο Δήμο Γαύδου, 21 στο Δήμο  Καντάνου -Σελίνου, 41 στο Δήμο Κισάμου, 67 στο Δήμο Πλατανιά και 11 στο Δήμο Σφακίων. Από το νέο Δήμο Χανίων, στον υφιστάμενο Δήμο  Ακρωτηρίου θα βρίσκονται 18 εκλογικά τμήματα, στο Δήμο Ελευθ. Βενιζέλου 18 εκλογικά  τμήματα, στο Δήμο Θερίσου 14 τμήματα,  στο Δήμο Κεραμειών 8 τμήματα, στο Δήμο Νέας Κυδωνίας 15 τμήματα, στο Δήμο Σούδας 11 τμήματα και στο Δήμο Χανίων 86 τμήματα.

Στη Χαλέπα θα είναι 24 εκλογικά τμήματα, στον Άγιο Ιωάννη 15τμήματα, στα Παχιανά 15 τμήματα, στη Νέα Χώρα 15 τμήματα και στην Παλιά Πόλη 17 τμήματα.

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ

Οι συνδυασμοί που θ’ αναμετρηθούν στις φετινές αυτοδιοικητικές εκλογές για τους νέους Δήμους είναι οι εξής:

– Δήμος Χανίων

«Χανιά Ανοιχτή Πολιτεία» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Γρηγόρη Αρχοντάκη, «Δήμος  Ενεργών Πολιτών» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Αναστάσιο Βάμβουκα, «Χανιά 21ος αιώνας με υποψήφιο Δήμαρχο τον Κυριάκο Βιρβιδάκη, «Λαϊκή Συσπείρωση Χανίων» με  υποψήφιο Δήμαρχο τον Νίκο Παπαντωνάκη και «Χανιά ο Δήμος μας αλλάζει»με υποψήφιο Δήμαρχο τον Μανώλη Σκουλάκη.

– Δήμος Σφακίων

«Αγωνιστική Δημοτική Συνεργασία Σφακίων» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Παύλο Πολάκη και «Ενωτική Αναπτυξιακή Κίνηση Σφακίων» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιάννη Χιωτάκη

– Δήμος Πλατανιά –

«Ανεξάρτητη Κίνηση Δήμου Πλατανιά, Νέα Εποχή» με υποψήφιο Δήμαρχο  τον ΓιώργοΑγοραστάκη, «Ενωτική Κίνηση Αδέσμευτων Πολιτών» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Ξενοφώντα Αρναντωνάκη, «Νέα Πορεία-Εποχή Δημιουργίας» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Στέλιο Νικηφοράκη, «Αυτοδιοικητική Συνεργασία Πολιτών με υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιάννη Μαλανδράκη, «Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Μανώλη Νταγκουνάκη και «Πλατανιάς Δημοτική Συνεργασία» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιώργο Τζαγκαράκη.

-Δήμος Αποκόρωνα –

«Ενωτική Μαχητική Αποκορωνιώτικη Ανεξάρτητη Κίνηση» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Χαράλαμπο Κουκιανάκη, «Δημοτική Ενωτική Κίνηση Αποκόρωνα» με υποψήφιο Δήμαρχο  τον Μανώλη Μαρκάκη και «Λαϊκή Συσπείρωση Αποκορώνου» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Σταύρο Ζώη.

– Δήμος Καντάνου-Σελίνου –

«Πανσεληνιώτικη Αδέσμευτη Συνεργασία» με υποψήφια Δήμαρχο την Στέλλα Αλφιέρη, «Ενωτική Κίνηση  Δήμου Καντάνου Σελίνου» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιώργο Δερμιτζάκη,  «Ανεξάρτητη Δημοκρατική Συνεργασία Δήμου Καντάνου Σελίνου» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιώργο Ζουριδάκη, «Αυτοδιοικητική Ενωτική Πρωτοβουλία για το Σέλινο» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Μανώλη Μπουζάκη και «Λαϊκή Συσπείρωση Σελίνου» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Φώτη Ρηγανάκο

– Δήμος Γαύδου –

«Δημοτική Ενωτική  Κίνηση Γαύδου» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Ευστράτιο Λαμπάκη

– Δήμος Κισάμου

«Ανεξάρτητη Κίνηση Κισάμου» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Κώστα Κουκουράκη,  «Κίσσαμος Πρωτεύουσα Δύναμη» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιώργο Μυλωνάκη, «Κίσαμος Δυναμική Πορεία για τη θέση που της αξίζει» με υποψήφια Δήμαρχο την Ευφροσύνη Σκουλάκη και «Αυτοδιοικητική Συνεργασία Πολιτών» με υποψήφιο τον Σοφοκλή Τσουρουνάκη.

[Νέος Κύρηκας]