Απέχει η Γαύδος από τις περιφερειακές εκλογές

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα με μόνο αυτό, της μη προσέλευσης όλων των μελών των εφορευτικών επιτροπών εξελίσσεται από το πρωί στο νομό Χανίων η εκλογική διαδικασία.

Οι 141.474 εκλογείς του νομού θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε 373 εκλογικά τμήματα

Σύμφωνα με την υπεύθυνη του γραφείου εκλογών της Νομαρχίας Χανίων, Αλέκα Μαρκακη, “δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα εκτός του ότι σε εκλογικά τμήματα δεν προσηλθαν όλα τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών.

Ωστόσο η διαδικασία γίνεται κανονικά.”

Σε 73 από τα εκλογικά τμήματα του νομού το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών θα μεταδοθεί από τους δικαστικούς στο υπουργείο εσωτερικών, μέσω μηνύματος κινητού τηλεφώνου.

Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος για την διαχείριση των κινητών τηλεφώνων της Νομαρχίας Δημήτρης Νικολακακης αρχικά προβλεπόταν ότι η μετάδοση αποτελεσμάτων μέσω κινητού θα γινόταν από 75 εκλογικά τμήματα, ωστόσο δυο δικαστικοί δεν δέχτηκαν να παραλάβουν το κινητό τηλέφωνο.

Στην ακριτική Γαύδο με απόφαση της γενικής συνέλευσης των μόνιμων κατοίκων , οι ψηφοφόροι απέχουν από τις περιφερειακές εκλογές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους όρους του διαγωνισμού για την δρομολόγηση πλοίου που θα συνδέει το νησί με την Κρήτη.

Cretalive