Στήριξη στον Στέλιο Νικηφοράκη για τον 2ο γύρο

Την στήριξή του στον υποψήφιο δήμαρχο Πλατανιά, Στέλιο Νικηφοράκη στις επαναληπτικές εκλογές της επόμενης Κυριακής ανακοίνωσε χθες στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο νυν και υποψήφιος μέχρι την προηγούμενη Κυριακή δήμαρχος Γιώργος Τσαγκαράκης.

«Τον θεωρώ ως τον καταλληλότερο , υπό τις παρούσες συνθήκες, για να αναλάβει τα ηνία του δήμου μας» είπε για τον Στέλιο Νικηφοράκη, ο νυν δήμαρχος Πλατανιά ο οποίος αφού τόνισε πως ο συνδυασμός του έδωσε έναν αυτοδιοικητικό αγώνα προβάλλοντας το έργο και τις προτάσεις του, ευχαρίστησε τους συνεργάτες του και τους δημότες που στήριξαν τον συνδυασμό και συμπλήρωσε ότι «τα αποτελέσματα των εκλογών της Κυριακής ήταν μια ήττα της παράταξης, των έργων και των θέσεών μας. Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη της ήττας».

Στην συνέχεια ο κ. Τσαγκαράκης κάνοντας λόγο για δύσκολες συνθήκες προεκλογικού αγώνα εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του τοπικού ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας στελέχη του κόμματος για παρεμβάσεις τόσο σε ότι αφορά στην επιλογή όσο και στην στήριξη συγκεκριμένου υποψήφιου σε αντίθεση με τα όσα όριζαν οι σχετικές αποφάσεις και εγκύκλιοι. “Οικογενειοκρατία”, “αναξιοκρατία”, “χρίσματα” και  “διαπλοκή” ήταν ορισμένοι από τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε αναφερόμενος στην « κομματική κατάρα που από την εποχή των συμπαθών “γαϊδουριών” μας κυνηγάει στα Χανιά, δεν μας αφήνει να δούμε αυτό που γίνεται στην υπόλοιπη Κρήτη, που το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τους άξιους και έτσι από την πρώτη Κυριακή, έχουμε τα απίστευτα ποσοστά του 70% και πάνω…..»

Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο δήμαρχος Πλατανιά εξέφρασε την πεποίθηση πως εάν είχαν εφαρμοστεί οι αποφάσεις και οι εγκύκλιοι του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την επιλογή των υποψηφίων, τότε θα ήταν βέβαιο πως θα είχε επιλεγεί ο ίδιος και δεν θα παρουσιαζόταν ως υποψήφιος του κόμματος ο κ.Μαλανδράκης.

Παράλληλα επιβεβαίωσε τις φήμες για πιέσεις που ασκήθηκαν σε υποψηφίους του για να παραιτηθούν από τον συνδυασμό.

Σε ότι αφορά στις σχέσεις του με το ΠΑΣΟΚ ο κ.Τσαγκαράκης τόνισε πως « παρόλα τα παραπάνω δεν εκδικούμαι το κόμμα μου, δεν εκδικούμαι το ΠΑΣΟΚ….Το ΠΑΣΟΚ δεν το χαρίζω σε κανέναν. Αγωνίστηκα για το ΠΑΣΟΚ και προσέφερα στους συντρόφους μου, δεν τους είδα  όπως πολλοί άλλοι, ως πρόβατα που κάθε τέσσερα χρόνια τους “μάντριζαν” στην “κούρτα” για να “αρμέξουν” την ψήφο τους. Εξάλλου το 2006 τους χάρισα το χαμόγελο όταν πήραμε τον δήμο Πλατανιά μέσα από ένα περιβάλλον που τα πάντα ήταν μπλε στα Χανιά….»

Ο κ. Τσαγκαράκης ξεκαθάρισε ότι οι υποστηρικτές του συνδυασμού του είναι ελεύθεροι να επιλέξουν τον καταλληλότερο,  αλλά σε ότι τον αφορά, όπως είπε         « είμαι υποχρεωμένος να κάνω κομματική υπέρβαση, δηλαδή να πράξω αυτοδιοικητικά. Δηλαδή υπό την συγκυρία και τις παρούσες συνθήκες, όπως έχουν διαμορφωθεί, να στηρίξω τον καταλληλότερο για τον δήμο μας. Αυτόν που είναι σε θέση, τουλάχιστον να συνεχίσει τα μεγάλα έργα που είναι σε εξέλιξη και να διατηρήσει τις υποδομές, κυρίως της ΔΕΥΑΒΑ, που λιθαράκι-λιθαράκι και με τόσο κόπο κτίσαμε. Με αίσθημα ευθύνης που το χρωστάω στους δημότες που με επέλεξαν δήμαρχο το 2006, στηρίζω την υποψηφιότητα του Στέλιου Νικηφοράκη. Τον θεωρώ ως καταλληλότερο υπό τις παρούσες συνθήκες να αναλάβει τα ηνία του δήμου μας».

Δήλωση του Στέλιου Νικηφοράκη

Κληθείς να σχολιάσει την στήριξή του από τον Γιώργο Τσαγκαράκη, ο υποψήφιος Δήμαρχος Πλατανιά Στέλιος Νικηφοράκης είπε: «Ο Γιώργος Τζαγκαράκης είναι ένας εξαιρετικός αποτελεσματικός και καθαρός αυτοδιοικητικός. Με πραγματική λύπη είδα τον συνδυασμό του να αποκλείεται από τον δεύτερο γύρο. Σε όλη την προεκλογική περίοδο τίμησε και προσωπικά και σαν συνδυασμός την διαδικασία με καθαρότητα και επιχειρηματολογία πάντα τηρώντας τις αρχές του πολιτικού πολιτισμού.

Με πραγματική χαρά υποδέχομαι την δήλωση στήριξης και εμπιστοσύνης στον συνδυασμό μου και σε μένα προσωπικά. Νοιώθω το βάρος της ευθύνης αυτής της στήριξης για την συνέχιση ενός έργου του, το οποίο στον πρώην Δήμο Πλατανιά είναι και μετρήσιμο και ορατό.

Ταυτόχρονα αισθάνομαι δικαιωμένος στην αταλάντευτη λογική της σύνθεσης δυνάμεων και δυναμικών και όχι της αποσύνθεσης των άλλων συνδυασμών. Οι δύσκολες εποχές που έρχονται απαιτούν την υπέρβαση των παλαιών στερεότυπων, ώστε στην πράξη να καταργηθούν οι αγκυλώσεις του παρελθόντος και να δημιουργηθούν νέες συνθήκες συμπόρευσης δυνάμεων προς όφελος των δημοτών μας.

Αυτή η συνειδητή επιλογή αποτελεί μονόδρομο για να προχωρήσει ενωμένη η κοινωνία μας προσφέροντας ουσιαστική προοπτική ανάπτυξης στο νέο Δήμο Πλατανιά».

[Νέος Κύρηκας]