“Τα παντελόνια είναι περίεργα ρούχα” απόψε στον 902

Σ έναν ονομαστό δάσκαλο του μπουζουκιού και της μουσικής γενικότερα, είναι αυτή τη φορά αφιερωμένη η εκπομπή. Στον Θέμη Παπαβασιλείου, έναν άνθρωπο που έχει αφιερώσει ολόκληρη τη ζωή του στη μελέτη, την έρευνα και τη διδασκαλία, ενώ από τη σχολή του έχουν περάσει κορυφαίοι σημερινοί δεξιοτέχνες.

Οι Παναγιώτης Στεργίου, Μανώλης Καραντίνης, Γιώργος Αλτής, Νίκος Κατσίκης, Παντελής Κωνσταντινίδης, Θανάσης Βασιλάς, Γιώργος Μάτσικας είναι μερικοί από τους μαθητές του, οι οποίοι, πλαισιωμένοι από νεότερους, παίζουν και τραγουδούν στο αφιέρωμα κλασσικά λαϊκά τραγούδια αλλά και οργανικά. Συζητούν επίσης, με τον Πάρη Μήτσου παρουσία του Θέμη Παπαβασιλείου, για το δάσκαλό τους, θυμούνται τα χρόνια που «σπούδαζαν» δίπλα του και προβάλλονται αποσπάσματα από προηγούμενες εκπομπές, δεδομένου ότι έχουν γίνει ξεχωριστά αφιερώματα σε όλους.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον τέλος, παρουσιάζει η κουβέντα που γίνεται με τον Θέμη Παπαβασιλείου, ο οποίος εκθέτει τις ξεχωριστές απόψεις του για τον τρόπο διδασκαλίας, για τη μουσική γενικότερα, για τη θέση των μουσικών στην σημερινή εποχή, θίγοντας παράλληλα τις δυσκολίες λόγω της ανεργίας του κλάδου και την περιθωριοποίηση του λαϊκού τραγουδιού.

ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΡΟΥΧΑ – ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ 902

21.30-23.30