Σαλάτα έντεκα τόνων στην Ιεράπετρα

Ο ντοματοπόλεμος, ένα παλιό έθιμο αναμένεται, να αναβιώσει φέτος, μετά από πολλά χρόνια, στην Ιεράπετρα. Γι’ αυτό και ο Δήμος Ιεράπετρας σε συνεργασία με τους παραγωγούς της περιοχής, θα φτιάξει στις αρχές Ιουλίου μια πολύ μεγάλη σαλάτα, βάρους 11 και πλέον τόνων προκειμένου να διεκδικήσει και μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Ήδη οι υπεύθυνοι της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ιεράπετρας έχουν επικοινωνήσει με το αρμόδιο γραφείο των ρεκόρ Γκίνες στην Ελλάδα, απ’ όπου έχουν λάβει σχετικές οδηγίες για τη διεξαγωγή του πρωτότυπου διαγωνισμού.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς των ρεκόρ Γκίνες, το σκεύος μέσα στο οποίο θα παρασκευαστεί η τεράστια σαλάτα, θα πρέπει να είναι ανάλογο του όγκου της ποσότητας της τροφής, και να μοιάζει σε υποπολλαπλάσιο μέγεθος σε πιάτο εστιατορίου. Το εγχείρημα, είναι σχετικά εύκολο, αν αναλογιστεί κανείς ότι αναφερόμαστε σε μια περιοχή που παράγει κατεξοχήν πρώιμα κηπευτικά, ενώ η μεγαλύτερη έκταση της καταλαμβάνεται από καλλιέργειες σε θερμοκήπια.

Ωστόσο, η επιτροπή που ήδη έχει συσταθεί, μετά από παρότρυνση του Σπύρου Τσικαλουδάκη, προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ιεράπετρας, αναμένεται να επωμιστεί το επόμενο διάστημα τις ευθύνες της διοργάνωσης, αφού πέραν της απαραίτητης διασφάλισης επαρκών ποσοτήτων τομάτας στις αρχές του Ιουλίου, όπου χρονικά τοποθετείται το πολιτιστικό διήμερο του δήμου, θα πρέπει να βρεθούν και οι εθελοντές, οι οποίοι με τη σειρά τους θα αναλάβουν να κόψουν τα υλικά της σαλάτας μέσα σε λίγες ώρες.

[tolmi.gr]