Ρέθυμνο: Μιναρές Νερατζέ. Ξύπνησε το “κράτος”;

Έπρεπε να αρχίσουν να πέφτουν ξύλα και πέτρες “απ’ τον ουρανό” (δείτε σχετικό κείμενο του κ. Μ. Καλλέργη, προέδρου του Συνδέσμου Διαδόσεων Καλών Τεχνών στον οποίο ανήκει το κτίσμα, την επομένη της πτώσης στο Rethemnos.gr) για να αφυπνιστεί το δυσκίνητο ελληνικό κράτος με τις υπευθυνο-ανεύθυνες “υπηρεσίες” του (ο θεός να τις κάνει υπηρεσίες!) και να αποφασίσει, αφού ρίξει πρώτα το μπαλάκι των ευθυνών η μία υπηρεσία στην άλλη, να ασχοληθεί με το θέμα.

Το υπέροχο φωτο-ρεπορτάζ του δικηγόρου Χάρη Παπαδάκη ή Νταραμανελίτη από την κορφή του Μιναρέ με κείμενο και φωτογραφίες, δεν αφήνει περιθώρια για αμφισβητήσεις, τα τοπικά ΜΜΕ ασχολούνται πλέον καθημερινά και η τοπική βουλευτής κάνει ερωτήσεις στη Βουλή σχετικά με το θέμα του Μιναρέ που να υπενθυμίσουμε ότι 5 χρόνια τώρα (2005) υποστηρίζεται από μεταλλικό ικρίωμα σε όλο το ύψος του, για στατικούς λόγους!

Μήπως είναι πλέον αργά; Μήπως παρά την κατακόρυφη πτώση του τουρισμού μας, εμείς απλά συνεχίζουμε να πληγώνουμε την πόλη μας; Δυστυχώς τα παραδείγματα είναι πλέον καθημερινά!