Ο Νικόλα Πιοβάνι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο βραβευμένος με Όσκαρ μουσικής συνθέτης, Νικόλα Πιοβάνι, έρχεται στην Αθήνα για μια συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Πέμπτη 29 Απριλίου.

Το Νικόλα Πιοβάνι συνδέουν έντονες μνήμες με την Ελλάδα και την ελληνική μουσική, καθώς δάσκαλός του ήταν ο σπουδαίος Έλληνας συνθέτης, Μάνος Χατζιδάκις, που του έμαθε την τέχνη και την τεχνική της σύνθεσης.

Στη συναυλία του στο Μέγαρο Μουσικής θα συνοδεύεται από πενταμελή μπάντα και θα ερμηνεύσει τις πιο γνωστές συνθέσεις του από τη μεγάλη και γόνιμη μουσική του πορεία του ενώπιον του ελληνικού κοινού που έχει αγαπήσει τις μελωδίες του και τον έχει κατατάξει ως έναν από τους μεγαλύτερους συνθέτες κινηματογραφικής και θεατρικής μουσικής.

Ο Νικόλα Πιοβάνι και η μουσική του

Ο Νικόλα Πιοβάνι γεννήθηκε στη Ρώμη στις 26 Μαΐου 1946 και αφού πήρε το πτυχίο του στο πιάνο το 1967, ξεκίνησε την καριέρα του ως συνθέτης το 1969 με τη μουσική για το έργου «Il Segreto» του Silvano Agosti και το 1970 για την ταινία «Nel Nome Del Padre» του Marco Bellocchio.

Στη συνέχεια συνεργάστηκε με τους Ιταλούς σκηνοθέτες Mario Monicelli, Nanni Moretti, Giuseppe Tornatore, Giuseppe Bertolucci, Federico Fellini, τους αδελφούς Taviani και καθιερώθηκε στη μουσική για τον κινηματογράφο με αποκορύφωμα το σάουντρακ της ταινίας «La vita e bella» του Roberto Benigni που του χάρισε και το βραβείο Όσκαρ το 1999.

Οι συνεργασίες του δεν περιορίζονται μόνο με Ιταλούς σκηνοθέτες αλλά και με Ευρωπαίους όπως οι Ben Von Verbong, Bernard Favre, Pal Gabor, Maroun Bagdadi, Bigas Luna, John Irvin κ.α.

Ο Πιοβάνι έχει γράψει, επίσης μουσική για το θέατρο, την τηλεόραση, το μπαλέτο και μουσική δωματίου ενώ εκτός από το Όσκαρ Μουσικής που έλαβε, έχει προταθεί και για τα βραβεία Grammy και Cesar.

Πληροφορίες : Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, 2107282333, στις 9 μ.μ. Προπώληση εισιτηρίων ΕΛΒΑ, τηλ.: 210-6728080, www.elvaevents.gr, Ταμεία Μεγάρου Μουσικής, τηλ : 210-7282333, Ομήρου 8, τηλ :210-7282333. Τιμές 75, 60, 50, 40, 30 ευρώ.

[Music]