Νωρίς το Πάσχα, νωρίς και οι Πανελλαδικές !!

Στις 14 Μαΐου ξεκινούν οι πανελλαδικές

Την Παρασκευή 14 Μαΐου ανοίγει η αυλαία των πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Συνολικά ο αριθμός των εισακτέων στην Ανώτατη Εκπαίδευση και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης για το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 ανέρχεται στις 84.690.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, τα μαθήματα λήγουν στις 12 Μαΐου.

Οι μαθητές των Γενικών Λυκείων και των Ημερησίων ΕΠΑΛ θα εξεταστούν:

Την Παρασκευή 14 Μαΐου στο μάθημα Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας.

Τη Δευτέρα 17 Μαΐου στα μαθήματα Βιολογία Γενικής Παιδείας, Φυσική Γενικής Παιδείας, Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας και Ιστορία Γενικής Παιδείας.

Την Τετάρτη 19 Μαΐου οι μαθητές Θεωρητικής Κατεύθυνσης στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, ενώ εκείνοι της Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (και των δύο κύκλων) εξετάζονται στα Μαθηματικά.

Την Παρασκευή 21 Μαΐου στην Ιστορία (Θεωρητικής Κατεύθυνσης), Βιολογία (Θετικής Κατεύθυνσης), Χημεία και Βιοχημεία (Τεχνολογική Κατεύθυνση, κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής), Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (Τεχνολογική Κατεύθυνση, κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών).

Την Τετάρτη 26 Μαΐου στα μαθήματα: Αρχαία Ελληνικά (Θεωρητική Κατεύθυνση), Φυσική (Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης και των δύο κύκλων).

Την Παρασκευή 28 Μαΐου τα εξεταζόμενα μαθήματα είναι: Λατινικά (Θεωρητική Κατεύθυνση), Χημεία (Θετική Κατεύθυνση), Ηλεκτρολογία (Τεχνολογική Κατεύθυνση, κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής), Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (Τεχνολογική Κατεύθυνση, κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών).

Τη Δευτέρα 31 Μαΐου στο μάθημα επιλογής Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (όλων των κατευθύνσεων).

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:00 π.μ. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 07.30 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Το πρόγραμμα πανελλαδικών εξετάσεων μαθημάτων Δ’ Τάξης Εσπερινών Γενικών Λυκείων και Εσπερινών ΕΠΑΛ έχει ως εξής:

Το Σάββατο 15 Μαΐου οι μαθητές εξετάζονται στο μάθημα Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας.

Την Τρίτη 18 Μαΐου οι μαθητές εξετάζονται στα μαθήματα Βιολογία Γενικής Παιδείας, Φυσική Γενικής Παιδείας, Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας και Ιστορία Γενικής Παιδείας.

Την Πέμπτη 20 Μαΐου τα εξεταζόμενα μαθήματα είναι: Λατινικά (Θεωρητική Κατεύθυνση), Χημεία (Θετική Κατεύθυνση), Ηλεκτρολογία (Τεχνολογική Κατεύθυνση, κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής), Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (Τεχνολογική Κατεύθυνση, κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών).

Το Σάββατο 22 Μαΐου οι μαθητές εξετάζονται σε: Ιστορία (Θεωρητικής Κατεύθυνσης), Βιολογία (Θετικής Κατεύθυνσης), Χημεία και Βιοχημεία (Τεχνολογική Κατεύθυνση, κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής), Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (Τεχνολογική Κατεύθυνση, κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών).

Την Τρίτη 25 Μαΐου τα εξεταζόμενα μαθήματα είναι: Νεοελληνική λογοτεχνία (Θεωρητική Κατεύθυνση) και Μαθηματικά (Θετική και Τεχνολογική Κατεύθυνση και οι δύο κύκλοι).

Την Πέμπτη 27 Μαΐου οι μαθητές εξετάζονται σε Αρχαία Ελληνικά (Θεωρητική Κατεύθυνση) και Φυσική (Θετική και Τεχνολογική Κατεύθυνση και οι δύο κύκλοι).

Το Σάββατο 29 Μαΐου το εξεταζόμενο μάθημα είναι το μάθημα επιλογής Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (όλων των κατευθύνσεων).

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 18:30, οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 18:00 το απόγευμα. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Οι απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα διενεργηθούν για την Γ΄ τάξη των ημερήσιων Γενικών Λυκείων από 2 έως 18 Ιουνίου και για την Δ΄ τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων από 1 μέχρι και 18 Ιουνίου, με βάση το αναλυτικό πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.

Το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων των ημερησίων ΕΠΑΛ και των μαθημάτων ειδικότητας ημερησίων και εσπερινών ΕΠΑΛ έχει ως εξής:

Τρίτη 25 Μαΐου: Νεοελληνική Γλώσσα

Πέμπτη 27 Μαΐου: Μαθηματικά Ι

Τρίτη 1 Ιουνίου: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, Στοιχεία Μηχανών, Δίκτυα Υπολογιστών ΙΙ

Τετάρτη 2 Ιουνίου: Εγκαταστάσεις Ψύξης, Τεχνολογία Εκτυπώσεων, Στοιχεία Αιματολογίας-Αιμοδοσίας, Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις

Πέμπτη 3 Ιουνίου: Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων, Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες, Οικοδομική, Δομημένος Προγραμματισμός

Την Παρασκευή 4 Ιουνίου: Εγκαταστάσεις Κλιματισμού, Μηχανές Εσωτερικής Καύσης ΙΙ, Φυτική Παραγωγή, Αρχές Επεξεργασίας Τροφίμων

Το Σάββατο 5 Ιουνίου: Συστήματα Ψηφιακών Ηλεκτρονικών, Γραφιστικές Εφαρμογές, Στοιχεία Ανατομίας-Φυσιολογίας ΙΙ, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας ΙΙ

Τη Δευτέρα 7 Ιουνίου: Ηλεκτροτεχνία ΙΙ, Ανθοκηπευτικές Καλλιέργειες, Ναυσιπλοΐα ΙΙ, Βοηθητικά Μηχανήματα ΙΙ

Την Τρίτη 8 Ιουνίου: Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Στοιχεία Παθολογίας, Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων, Αγωγή Προσχολικής Ηλικίας

Την Τετάρτη 9 Ιουνίου: Ηλεκτρικές Μηχανές, Μηχανές Πλοίου Ι, Μεταφορά Φορτίων, Διαμόρφωση Τοπίου.

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:00 π.μ. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 07.30 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες, εκτός από τα μαθήματα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο και Γραφιστικές Εφαρμογές για τα οποία η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις ώρες.

Οι απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις ημερησίων και εσπερινών ΕΠΑΛ σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα διενεργηθούν από 10 Ιουνίου μέχρι 23 Ιουνίου 2010 με βάση το αναλυτικό πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.

Πρόγραμμα εξετάσεων ειδικών μαθημάτων:

Πέμπτη 24 Ιουνίου: Αγγλικά (16:00 μ.μ.)

Παρασκευή 25 Ιουνίου: Ελεύθερο Σχέδιο (11:00 π.μ.)

Σάββατο 26 Ιουνίου: Γραμμικό Σχέδιο (11:00 π.μ.)

Δευτέρα 28 Ιουνίου: Γερμανικά (16:00 μ.μ.)

Τρίτη 29 Ιουνίου: Γαλλικά (16:00 μ.μ.)

Τετάρτη 30 Ιουνίου: Αρμονία (16:00 μ.μ.)

Πέμπτη 1 Ιουλίου: Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων (11:00 π.μ.), Ιταλικά (16:00 μ.μ.)

Παρασκευή 2 Ιουλίου: Ισπανικά (16:00 μ.μ.).

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 15.30 μ.μ. για όλα τα μαθήματα εκτός του Ελεύθερου σχεδίου, του Γραμμικού σχεδίου και του ελέγχου μουσικών ακουστικών ικανοτήτων για τα οποία πρέπει να προσέλθουν μέχρι τις 10.30 π.μ.

Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα: των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις ώρες, των Σχεδίων ( Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι ώρες, του ειδικού μαθήματος Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων είναι περίπου 20 λεπτά.

Η προθεσμία διεξαγωγής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) είναι από την Δευτέρα 21/6/2010 μέχρι και την Τετάρτη 30/6/2010.

Οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις θα διεξαχθούν από τις 3 έως τις 10 Ιουλίου.

Ο αριθμός των εισακτέων στην Ανώτατη Εκπαίδευση και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης για το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 ανέρχεται στις 84.690.

Στα Πανεπιστήμια και στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες της χώρας σε 40.750. Στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπ/σης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης σε 43.940.

Στον αριθμό των 84.690 εισακτέων προστίθενται και οι θέσεις εισακτέων: για τις Στρατιωτικές Σχολές 1405. Για τις Σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας 1650 (κατά προσέγγιση). Για τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας 40. Για τις Σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού 670 (κατά προσέγγιση).

[ΝΕΑ on line]