Εξαρθρώθηκε σπείρα

Τέλος στη δράση δύο ζευγαριών Ρουμάνων έβαλαν οι Διωκτικές Αρχές στο Ρέθυμνο, με τους αλλοδαπούς να έχουν σπείρει τον πανικό στους καταστηματάρχες της πόλης.

Πρόκειται για μια σπείρα τεσσάρων Ρουμάνων, από τους οποίους συνελήφθησαν οι δύο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας σε συνεργασία με αστυνομικούς του ΤΑΕ Ρεθύμνου, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών. Ενώ αναζητούνται ακόμη οι άλλοι δύο, οι οποίοι δεν είχαν συλληφθεί μέχρι την ώρα που έκλεινε η «Τ».

Το ζευγάρι που συνελήφθη, ένας άνδρας και μία γυναίκα ηλικίας 25 και 22 ετών αντίστοιχα, βαρύνονται με βαριές καταγγελίες, οι οποίες αφορούν σε διακεκριμένες κλοπές και παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι αλλοδαποί διέπρατταν από κοινού κλοπές σε βάρος καταστημάτων στην πόλη του Ρεθύμνου, από τα οποία έπαιρναν κυριολεκτικά ό,τι έβρισκαν.

Ετσι, σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Τρία ρολόγια χειρός, μεγάλος αριθμός εμφιαλωμένων ποτών, τρία κινητά τηλέφωνα και μία φωτογραφική μηχανή, μεγάλος αριθμός ειδών ρουχισμού και αναλώσιμων ειδών, 13 ζεύγη γυαλιών ηλίου, το χρηματικό ποσό των 290 ευρώ, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και κλοπιμαία, μέρος των οποίων αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Από τη σύλληψη δεν γλίτωσαν, όμως, ούτε δύο αλλοδαποί, ηλικίας 27 και 24 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά από καταγγελία του θύματός τους. Σύμφωνα με την καταγγελία, οι δύο δράστες εισήλθαν στην οικία του στην οδό Χριστουλάκη στο Ρέθυμνο, απειλώντας τον με μαχαίρι και χρησιμοποιώντας βία, του απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία τους βρέθηκε και κατασχέθηκε το μαχαίρι με το οποίο απείλησαν τον παθόντα, ο οποίος το αναγνώρισε ανεπιφύλακτα.

Επίσης, από την προανάκριση προέκυψε ότι ο 24χρονος δράστης στις 24 Απριλίου και ώρα 18:30 στην πλατεία Μικρασιατών στο Ρέθυμνο είχε αφαιρέσει πάλι με την απειλή μαχαιριού το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ από την κατοχή ενός ανήλικου παιδιού.

[entercity.gr]