Τιμή στις πρωτοπόρες δασκάλες των Χανίων

Τιμητική εκδήλωση για τις πρωτοπόρες δασκάλες του Νομού Χανίων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της μητέρας.


Το τιμητικό αφιέρωμα αφορά τις δασκάλες που υπηρέτησαν κατά τη διάρκεια της θητείας τους σε μονοθέσια και διθέσια σχολεία του Νομού και διοργανώνεται από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Ισότητας
και το Γραφείο Ισότητας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων.
Ο αντινομάρχης Χανίων, Μανώλης Φραγκάκης, επεσήμανε χθες, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ότι «η δεύτερη Κυριακή του Μαΐου έχει καθιερωθεί ως ημέρα αφιερωμένη στην εορτή της μητέρας. Είναι μια παγκόσμια γιορτή, η οποία αποτίει φόρο τιμής στο πρόσωπο εκείνης που μας έφερε στον κόσμο. Η μέρα αυτή αποτελεί μια συμβολική υπενθύμιση γι’ αυτό το τόσο σημαντικό πρόσωπο που καταλαμβάνει κυρίαρχη θέση στις ζωές όλων μας. Την τιμούμε και την ευχαριστούμε για ό,τι μας προσφέρει αγόγγυστα».
Ο κ. Φραγκάκης σημείωσε ότι «φέτος η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση αποφάσισε την επέτειο της παγκόσμιας ημέρας της μητέρας να τιμήσει τη συνταξιούχο δασκάλα, στο πρόσωπο της οποίας τιμά και τη μάνα γιατί οι δασκάλες, ειδικότερα στις παλιότερες εποχές που υπήρχε μεγαλύτερη κοινωνική συνοχή, είχαν και τον ρόλο της μάνας για τα παιδιά».
Από την πλευρά της, η προϊσταμένη του Γραφείου Ισότητας, Αγγελική Ελ. Ροσμαράκη, υπογράμμισε ότι «γιορτάζουμε τη φετινή παγκόσμια ημέρα της μητέρας μέσα σε ένα βαρύ κλίμα μετά από τα τραγικά γεγονότα της 5ης Μαΐου, όπου ανάμεσα στα θύματα της αποκρουστικής βίας, ξένης προς το αξιακό σύστημα της χώρας μας, συγκαταλέγεται και η 32χρονη Αγγελική Παπαθανασοπούλου, που βρισκόταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, γεγονός για το οποίο εκφράζουμε την οδύνη και τον αποτροπιασμό μας».

«Στην εκδήλωση θα γίνει απαγγελία ποιήματος του Νικηφόρου Βρεττάκου από την κα Ρόζα Μοτάκη – Κονταδάκη, μικρή ομιλία από τον κ. Βασίλη Χαρωνίτη που έχει συνυπηρετήσει με πολλές από τις δασκάλες, θα δοθούν τα τιμητικά διπλώματα στις τιμώμενες και στο τέλος θα αποδοθούν τραγούδια από την παιδική χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Χρυσοπηγής», υπό τη διεύθυνση της κας Ζωής Κολλάρου.

Χανιώτικα Νέα