Επίσημη παρουσίαση της πρώτης έκδοσης του Κέντρου Μικρασιατικών και Ποντιακών Ερευνών ‘Η φλόγα της αγάπης και οι αλησμόνητες πατρίδες της Ανατολής’, του Χρήστου Μαχαιρίδη και της Ελευθερίας Μπαντουράκη, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Απριλίου, στις 8 μ.μ., στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, Μεγάλο Αρσενάλι.

Την παρουσίαση του βιβλίου, που κυκλοφόρησε πρόσφατα σε συνεργασία με τις εκδόσεις ‘Ερεισμα’ θα κάνει η φιλόλογος Ρούλα Βουράκη, ενώ κείμενα θα διαβάσει ο ηθοποιός Λευτέρης Μποτωνάκης. Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Δήμο Χανίων, το Κέντρο Μικρασιατικών και Ποντιακών Ερευνών, το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, το περιοδικό και τις εκδόσεις ‘Ερεισμα’.
Το Κέντρο Μικρασιατικών και Ποντιακών Ερευνών δημιουργήθηκε στα Χανιά με σκοπό να καλύψει ένα σημαντικό κενό στο πεδίο της έρευνας, των εκδόσεων και της αμερόληπτης παρουσίασης των γεγονότων που οδήγησαν στη μεγαλύτερη καταστροφή του ελληνικού έθνους στη νεότερη ιστορία του. Για την υλοποίηση των σκοπών του το Κέντρο Μικρασιατικών και Ποντιακών Ερευνών οργανώνει βιβλιοθήκη, η οποία έχει ήδη στην κατοχή της τετρακόσιους τίτλους βιβλίων και συνεχίζει να εμπλουτίζεται με νέους, φωτογραφικό αρχείο, ταινιοθήκη, τμήμα εκδόσεων, τράπεζες δεδομένων και αρχείο τεκμηρίων.