1st Battle of Cretan Bands στην αίθουσα Περιηγητικής Λέσχης Ρεθύμνου – 2η μέρα

Ο πολιτιστικός σύλλογος ΣΚΙΕΣ παρουσιάζει το 1ST BATTLE OF CRETAN BANDS από 14-15 MAIOY 2010-στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ (οδός Αγ. Φραγκίσκου, πλησίον Πλατείας Μικρασιατών).
Ο διήμερος διαγωνισμός Κρητικών Rock συγκροτημάτων BATTLE OF CRETAN BANDS αποτελεί μια μη-κερδοσκοπική πρωτοβουλία του πολιτιστικού συλλόγου ΣΚΙΕΣ, που εδρεύει και δραστηριοποιείται στο Ρέθυμνο, στηρίζοντας και προωθώντας έμπρακτα και ουσιαστικά την τοπική Rock σκηνή.

Στην Κρήτη δραστηριοποιούνται δεκάδες Rock συγκροτήματα, τα οποία δρουν διάσπαρτα σε κάθε γωνιά του νησιού, μετέχοντας σε live δρώμενα και εκδηλώσεις σε κάθε πόλη της Κρήτης.

Ο διαγωνισμός BATTLE OF CRETAN BANDS έχει σαν σκοπό να συγκεντρώσει στην πόλη του Ρέθυμνου, σε μια διήμερη διοργάνωση, όσα περισσότερα Κρητικά σχήματα γίνεται και να αναδείξει την ποιότητα της δουλειάς τους. Να δώσει σ’ αυτά τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα δικά τους τραγούδια, σε ένα κοινό που θα έρθει αποκλειστικά για να δει και να στηρίξει Κρητικά σχήματα και εν τέλει να επιβραβεύσει με έπαθλα τα σημαντικότερα από αυτά. Το κοινό αποτελεί τον βασικό πυρήνα και πρωταγωνιστή του διαγωνισμού, το οποίο θα δώσει την ψήφο του για να ανακηρύξει το νικητή της κάθε βραδιάς.

Οι διοργανωτές ευελπιστούν με τη στήριξη όλων το Φεστιβάλ BATTLE OF CRETAN BANDS να γίνει θεσμός και να πραγματοποιείται κάθε χρόνο, έτσι ώστε σιγά-σιγά να αποτελέσει μια ποιοτική διοργάνωση-εφαλτήριο για όσα Κρητικά σχήματα επιθυμούν να ακουστεί η μουσική τους στο ευρύ εγχώριο κοινό, αλλά φυσικά και παραπέρα.

Και καλούν στις 14-15 Μαΐου, στην παρθενική αυτή μουσική γιορτή, που με τη στήριξη όλων θα δώσει άλλη πνοή στα μουσικά δεδομένα της πόλης μας!!!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΗΜΕΡΟΥ FESTIVAL BATTLE OF CRETAN BANDS

14 Μαΐου 2010

ELEFANT (Ρέθυμνο), FLUSH ROYAL (Ρέθυμνο), TENSILE STRENGTH (Ρέθυμνο), ΔΕ.ΜΑ.Ξ.Η.ΜΑ.Μ. (Ηράκλειο),

ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΨΗΦΩΝ-

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΝΙΚΗΤΗ, ENCORE ΝΙΚΗΤΗ

ΠΟΡΤΕΣ: 19.00

ΕΙΣΟΔΟΣ: 7€ (με μπύρα)

15 Μαΐου 2010

Jamming Session για όποιον θέλει να παίξει, από τις 12.00 το μεσημέρι ως της 17.00 το απόγευμα, με ελεύθερη είσοδο!

Μετά τις 18.00, το πρόγραμμα του Battle είναι ως εξής: EVERFAILED (Χανιά), OBSCURA NOVA (Ηράκλειο), INDUSTRY OF NIGHTMARES (Ηράκλειο), VIRTUES OF THE BEAST (Ρέθυμνο), ZERO DICE (Ηράκλειο)

Καταμέτρηση ψήφων, ανακήρυξη νικητή, encore νικητή.

Οι πόρτες για το Battle ανοίγουν στις 18.00. Αμέσως μετά το free jamming session.

Είσοδος: 7€ (με μπύρα)

Στο χώρο της συναυλίας θα λειτουργεί bar, περίπτερα με merchandising των συγκροτημάτων και επίσης τα εξής περίπτερα: «DesignGraphic»-Δημιουργικό Γραφείο & Recording Studio (www.designgraphic.gr), «The Art Code» Handmade Accessories (www.myspace.com/the-art-code), «Bowel of Noise» CDs (www.myspace.com/bowelofnoisemusicstore, www.fromhell.gr), «The Bloodcult» magazine (www.myspace.com/bloodcult_zine), «Unique» Tattoo & Piercing studio (με LIVE TATOO στο διήμερο του Battle), «Τροχός»-www.troxosbikes.gr.