Γολγοθάς για 600.000 δημοσίους υπαλλήλους

Περικοπές επιδομάτων έως 12% και παρακράτηση επιπλέον 150 ευρώ κάθε μήνα για να καλυφθούν αναδρομικά από τον Ιανουάριο οι περικοπές προβλέπε η εγκύκλιος για την εφαρμογή της νέας εισοδηματικής πολιτικής στο Δημόσιο με τις περικοπές σε επιδόματα και δώρα.Οι περικοπές μεταφράζονται σε απώλειες έως δύο μισθών για 600.000 δημόσιους υπαλλήλους.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που υπέγραψε και απέστειλε ο υφυπουργός Οικονομικών, Φ.Σαχινίδης, τίθεται πλαφόν 5.981 ευρώ, που είναι ο νέος μισθός των γενικών γραμματέων για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, εκτός από τους δικαστικούς, για τους οποίους ισχύει ειδικό μισθολόγιο.

Το ανώτατο ύψος των αμοιβών ισχύει πλέον για όλους, ενώ όσοι παίρνουν περισσότερα ή έχουν αμοιβές από δύο δουλειές του Δημοσίου θα χάσουν τα επιπλέον χρήματα. Από το πλαφόν εξαιρούνται οι δικαστικοί λειτουργοί, για τους οποίους όμως οι περικοπές επιδομάτων είναι κατά πολύ υψηλότερες.

Οι μειώσεις επιδομάτων έχουν εφαρμογή και για τα αιρετά όργανα των ΟΤΑ, τους διοικητές, υποδιοικητές, προέδρους και αντιπροέδρους των ΝΠΔΔ, τους προέδρους, αντιπροέδρους και τα μέλη των ανεξάρτητων διοικητικών αρχών, καθώς και τους προέδρους, αντιπροέδρους, διευθύνοντες συμβούλους και εκτελεστικά μέλη ΔΣ των ΝΠΙΔ που ανήκουν στο κράτος, σε ΝΠΔΔ και σε ΟΤΑ ή επιχορηγούνται, σύμφωνα με τον οργανισμό τους, τακτικά από τον κρατικό προϋπολογισμό σε ποσοστό τουλάχιστον 50% του προϋπολογισμού τους.

Ειδικότερα:

* Μειώνονται 12% όλα τα επιδόματα, αποζημιώσεις και αμοιβές των εργαζόμενων στο Δημόσιο, τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, στους ΟΤΑ και τα Σώματα Ασφαλείας.

Αφορά και τα επιδόματα των πρώην ειδικών λογαριασμών, υπηρεσίας αλλοδαπής, ειδικό επιμίσθιο εκπαιδευτικών για υπηρεσία αλλοδαπής, έξοδα κίνησης υπαλλήλων ΟΤΑ, μηνιαία αποζημίωση για οδοιπορικά όσων διατίθενται στα γραφεία βουλευτών, επίδομα πληροφορικής, επίδομα θέσης ευθύνης, επίδομα προβληματικών και παραμεθόριων περιοχών, νοσοκομειακό και τροφής, προσωπική διαφορά 176 ευρώ, προσωπική διαφορά λόγω υπηρεσιακών μεταβολών, επιδόματα ειδικών μισθολογίων Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών και Ειδικών Υπηρεσιών Διαχείρισης.

η συνέχεια εδω