Ο Αλκαίος στον τελικό της Eurovision

Όπως αναμενόταν, η Ελλάδα δια στόματος Γιώργου Αλκαίου θα φωνάξει… Opa στον τελικό της Eurovision το Σάββατο το βράδυ στην Telenor Arena του Όσλο. Η ελληνική συμμετοχή άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό…

Ο Γιώργος Αλκαίος και οι φίλοι του δεν χρειάστηκε ούτε καν να καρδιοχτυπήσουν, αφού η Ελλάδα ήταν η τέταρτη κατά σειρά χώρα από τις δέκα, που ανακοινώθηκε ότι περνάει στον τελικό.

Η σειρά με την οποία ανακοινώνονται οι χώρες που προκρίνονται είναι τυχαία και όχι με βάση τους βαθμούς που έχουν συγκεντρώσει.

Αυτοί που κόντεψαν να πάθουν εγκεφαλικό ήταν οι Ισλανδοί, που θεωρούνατι και από τα μεγάλα φαβορί της φετινής διοργάνωσης, αφού η Ισλανδία ήταν η τελευταία χώρα που ανακοινώθηκε ότι περνάει…

Οι δέκα λοιπόν χώρες που θα δώσουν εκ νέου ραντεβού με τους τηλεθεατές το Σάββατο είναι:

Βοσνία / Ερζεγοβίνη
Μολδαβία
Ρωσία
Ελλάδα
Πορτογαλία
Λευκορωσία
Σερβία
Βέλγιο
Αλβανία
Ισλανδία

Από τον Β’ Ημιτελικό της Πέμπτης τώρα θα προκύψουν και οι άλλες δέκα χώρες του τελικού, οι οποίες μαζί και με την σταθερή πεντάδα (τη διοργανώτρια χώρα και τις Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία και Ισπανία) θα αποτελέσουν τις 25 υποψηφιότητες του τελικού της Eurovision.

Να θυμίσουμε ότι φέτος συναποφασίζουν κοινό και κριτικές επιτροπές για τη βαθμολογία, που θα λάβει κάθε χώρα.

Η Ελλάδα πάντως άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, ο Γιώργος Αλκαίος με το Opa ξεσήκωσε το στάδιο και καταχειροκροτήθηκε και όλα δείχνουν ότι θα διεκδικήσει μία καλή θέση και στιν τελικό του Σαββάτου.

Αν κι εδώ που τα λέμε, στην Ελλάδα το μοναδικό που πρέπει να απεύχεται η κυβέρνηση είναι να αναγκαστεί να διοραγνώσει και μία Eurovision του χρόνου!

Αλήθεια το ΔΝΤ επιτρέπει τη διεξαγωγή της Eurovision στις χώρες που εποπτεύει; Γιατί αν όχι, να πούμε στον Αλκαίο να γυρίσει πίσω…!

Nooz