Κορυφαίος τουριστικός προορισμός τα Χανιά, στην ψηφοφορία του ταξιδιωτικού περιοδικού “Condé Nast Traveller”

Σπουδαία διάκριση για τα Χανιά αποτελεί η ανάδειξη τους σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό με βάση την ψηφοφορία που διοργάνωσε για 2η συνεχή χρονιά ο Εκδοτικός Όμιλος Λυμπέρη μαζί με την Ελληνική έκδοση του Νο1 ταξιδιωτικού περιοδικού στον κόσμο, το «Condé Nast Traveller», το οποίο και θεσπίζει τα βραβεία φιλοξενίας αναγνωστών, που αφορούν σε τουριστικούς προορισμούς.

Στη ψηφοφορία του θεσμού «Condé Nast Traveller Awards», οι αναγνώστες του περιοδικού ανέδειξαν  τα Χανιά ως «Κορυφαίο σε βαθμολογία προορισμό»  στην κατηγορία «Πόλεις».

 

Στόχος των βραβείων «Condé Nast Traveller Awards», σύμφωνα με την έκδοση είναι «να καθιερωθεί ο πρώτος και μοναδικός στο είδος του θεσμός στην Ελλάδα για τον Τουρισμό, τα Ταξίδια και τη Φιλοξενία, αποτελώντας ένα μοναδικό εργαλείο επιβράβευσης όσων υπηρετούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την Ελληνική Τουριστική Βιομηχανία, λειτουργώντας ταυτόχρονα και ως πρεσβευτές του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού. Παράλληλος στόχος επίσης είναι τα Βραβεία Κοινού να βελτιώσουν την εικόνα και το κύρος της Ελληνικής φιλοξενίας σε τοπικό και διεθνές επίπεδο αυξάνοντας έτσι την τουριστική κίνηση της χώρας μας»

Η πρώτη φάση του διαγωνισμού ολοκληρώθηκε στις 7 Μαρτίου 2011 και η δεύτερη και τελική φάση ξεκίνησε από τις 5 Μαΐου 2011 και ολοκληρώθηκε στις 6 Ιουνίου 2011. Οι νικητές των βραβείων, μεταξύ των οποίων και τα «ΧΑΝΙΑ», ανακοινώθηκαν στο τεύχος Νο12 (Ιούλιος-Αύγουστος-Σεπτέμβριος 2011), στο κεντρικό αφιέρωμα του περιοδικού.

 

Ειδική πρόσκληση για την τελετή της απονομής των Βραβείων – η οποία θα πραγματοποιηθεί την  Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011 και ώρα 20:30, στο Λαγονήσι – έχει αποσταλεί στο Δήμαρχο Χανίων Μανώλη Σκουλάκη και στην Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο σε θέματα Τουρισμού Μαρία Κοκκινάκη.

 

Ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης με αφορμή τη διάκριση αυτή για τα Χανιά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Από την αρχή της δημοτικής μας θητείας, θέσαμε ως στόχο, ο Δήμος μας να αποτελέσει  κορυφαίο τουριστικό προορισμό, με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία, την  επιχειρηματικότητα και την απασχόληση. Σ’ αυτό το πλαίσιο, με συστηματικότητα, μεθοδικότητα και προσήλωση στο στόχο μας, αναλάβαμε πρωτοβουλίες για να διεισδύσουμε σε  νέες τουριστικές αγορές με συμμετοχή μας σε παγκόσμιες εκθέσεις (κρουαζιέρας, γαστρονομίας, κ.α. ) διεκδικώντας τουρισμό για όλες τις εποχές του χρόνου. Η διάκριση αυτή αποτελεί μια πρώτη αρχή και πιστεύω  ότι θα ακολουθήσουν και άλλες. Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος, αλλά είμαι σίγουρος πως με τη συνεργασία  όλων, φορέων και πολιτών, θα καταφέρουμε πολλά για την τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας».

[Δήμος Χανίων]