Η Θεοδοσία Τσάτσου στο Μύλος Club στο Ηράκλειο

Τα ροκ ακούσματα και τα έντονα στοιχεία funk/jazz, ανέδειξαν την Θεοδοσία Τσάτσου, ή αλλιώς… Babalou σε μία μοναδική στο είδος της ερμηνεύτρια..

η Babalou στη χώρα της μουσικής… κάνει θαύματα.. και αφήνει κάθε φορά έκπληκτους τόσο το κοινό όσο και τα ΜΜΕ. Δεν θεωρείται το «καλό και εύκολο παιδί της μουσικής σκηνής» αλλά ο τίτλος ούτε την αφορά ούτε την ενδιαφέρει. Δε μιλάει πολύ, δεν συμμετέχει στα … κοινά!… δεν μπαίνει στο τριπάκι των εντυπωσιασμών και κάνει αυτό που ξέρει ! Μουσική !!
Όντας αλλού ..-μια τη βρίσκουμε σε έναν ύποπτο κόσμο, μία στη Θάλασσα, μία στη Λεωφόρο της Εύας, αλλά πάντα στο κόκκινο.. . – δημιουργεί έναν εντελώς καινούργιο ήχο. Άλλωστε οι πειραματισμοί ποτέ δεν την φόβιζαν, σε αντίθεση με τη στασιμότητα και την επανάληψη, που δεν τις ήθελε ούτε ζωγραφιστές όσο κι αν αυτές μπορούσαν να «διευκολύνουν» την πρόσβαση της στο club των μεγάλων επιτυχιών. Κι όσο η ίδια αρνείται να κάνει συμβιβαστική μουσική για όλους…. –όχι δε μπορείς να αρέσεις σε όλους και δεν χρειάζεται κιόλας- η επιτυχία την έχει από κοντά και πάντα μας εντυπωσιάζει! Υπάρχει τόσος κόσμος που θέλει και περιμένει ν ακούσει κάτι καινούργιο και ευτυχώς δεν απογοητεύεται, από τη Babalou
Και την ακολουθεί παντού! Και πάντα!
Τα media παραδέχονται την αυθεντικότητα της, και απλά κάθε φορά περιμένουν την έκπληξη, της top περιθωριακής ταλαντούχας rock star όπως την αποκαλούν. Το Rock άλλωστε είναι στάση ζωής και νοοτροπία, δεν είναι μόνο σκληρές κιθάρες και κλισέ επαναστατικοί με ή χωρίς αιτία στίχοι…
Θεοδοσία Τσάτσου
Γεννημένη στη Μελβούρνη της Αυστραλίας από Έλληνες γονείς, και έδειξε από πολύ μικρή την κλίση της στο τραγούδι, το χορό και το θέατρο, ενώ πρωταγωνίστησε σε πολλά θεατρικά μιούζικαλ κατά τη διάρκεια των σχολικών της χρόνων.
Στη συνέχεια, μετακόμισε με την οικογένειά της στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα, στη Θεσσαλονίκη όπου και συνέχισε τις σπουδές της στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, καθώς και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.
Η μεγάλη αγάπη της Θεοδοσίας για τη μουσική βρήκε διέξοδο στην ενασχόλησή της με την καλλιέργεια κι εξέλιξη των μουσικών της σπουδών αλλά και με τη συμμετοχή της σε ένα νεοσύστατο μουσικό γκρουπ που έμελλε να δημιουργήσει ένα νέο «ρεύμα» στην ελληνική ροκ σκηνή……το χρώμα του? ΜΠΛΕ
Οι «Μπλε» σηματοδότησαν την έναρξη της επίσημης μουσικής καριέρας της Θεοδοσίας, η οποία ως lead singer του γκρουπ υπήρξε το πιο πολυσυζητημένο και προβεβλημένο πρόσωπο των «Μπλε» για την κρυστάλλινη φωνή και το μοναδικό της χάρισμα να μαγεύει το κοινό επί σκηνής. Το 1996 με τη συγκλονιστική φωνή της απογείωσε τη δυναμική του γκρουπ, ήδη από τον πρώτο τους δίσκο με τον τίτλο «Ενοχές»..
Κομμάτια όπως το ομώνυμο «Ενοχές», «Φοβάμαι», «Εσύ δε ζεις πουθενά» αγαπήθηκαν έντονα από το ευρύ κοινό ενώ οι Live συναυλίες του γκρουπ άφησαν εποχή για την τεράστια προσέλευση του κόσμου αλλά κι έντονες μνήμες από τις ανεπανάληπτες ερμηνείες της Θεοδοσίας, που ουσιαστικά οδήγησαν στη δημιουργία φανατικού κοινού! Η απόλυτη καταξίωση για τη Θεοδοσία στην ελληνική μουσική ροκ σκηνή, ήρθε με τον πρώτο προσωπικό της δίσκο «Ύποπτος Κόσμος», το 1999.
Πολύ σύντομα το κοινό αγκάλιασε την καλλιτέχνιδα με τα ροκ ακούσματα και τα έντονα στοιχεία funk/jazz, που την ανέδειξαν σε μία μοναδική στο είδος της ερμηνεύτρια..
Οι μοναδικές εμφανίσεις της σε συναυλίες, μουσικές σκηνές, live gigs & ροκ φεστιβάλ, αποτελούν ξεχωριστά events για το κοινό που την παρακολουθεί και αξέχαστες εμπειρίες για το φανατικό της fan club που την ακολουθεί παντού! Το 2002 κυκλοφορεί ο δεύτερος σόλο δίσκος της Θεοδοσίας με τίτλο «Κόκκινο», όπου πολύ σύντομα ξεχωρίζει και γίνεται μεγάλο hit το «Στη Θάλασσα».
Οι διαφορές του νέου δίσκου από τον προηγούμενο είναι εμφανείς ως προς την ενορχήστρωση, την επιλογή των στίχων και τη μελωδία που προσδίδουν νέα αίσθηση στην καλλιτέχνιδα, επαναπροσδιορίζοντας το μουσικό της στίγμα.
Το 2006, πειραματίζεται ξανά με νέους ήχους και κυκλοφορεί τον τρίτο της δίσκο με τίτλο «Στη Λεωφόρο της Εύας», ενώ το καλοκαίρι του 2009 είναι έτοιμη να μας καταπλήξει για μία ακόμη φορά με τη νέα της δισκογραφική δουλειά.
Η Θεοδοσία επιστρέφει δυναμικά μετά από τρία χρόνια δουλειάς κι αφοσίωσης, που οδήγησαν στη δημιουργία έντεκα υπέροχων τραγουδιών τους στίχους, τη μουσική και την ενορχήστρωση των οποίων έχει πραγματοποιήσει η ίδια… …
είναι αλλού, είν’ απ’ αλλού, την λένε Babalou!…
Πρόκειται για στίχο του ομώνυμου τραγουδιού «Babalou», που αναμένεται ν’ αγαπηθεί από το κοινό για το συμβολισμό των στίχων αλλά και της ηρωίδας του: η Babalou και η Θεοδοσία Τσάτσου, είναι το ίδιο πρόσωπο!
Ο νέος δίσκος, με τίτλο «Α ΓΑΠΗΣΟΥ» αποτελεί ένα αμάγαλμα ροκ κι έντεχνης λαϊκής μουσικής καθώς για πρώτη φορά, εντάσσεται στη μελωδία ο ήχος του μπουζουκιού, δημιουργώντας ένα νέο ήχο που μεταφράζεται στη μουσική γλώσσα ως: “μπουζ-blues”.
Το αποτέλεσμα είναι μοναδικό και σε συνδυασμό με τα έντονα κοινωνικά μηνύματα των στίχων, ο νέος δίσκος της Θεοδοσίας ανοίγει νέους δρόμους στη μουσική, χωρίς σύνορα…
Σάββατο 5 Ιουνίου στις 11 το βράδυ στο Μύλος Club.
Φοιτητικό εισιτήριο με ποτό 15 ευρώ.
Τηλέφωνο για κρατήσεις 2810 343149
[2810.gr]