Νέο ΙΝΚΑ – Οι αγωνιώδεις φωνές των νοικοκυριών…

Στο Νέο ΙΝΚΑ καθημερινά φθάνουν οι αγωνιώδεις φωνές των νοικοκυριών που βρίσκονται στο σκοτάδι και φοβούνται από τις συνέπειες ενός «κουρέματος».
Εμείς υποστηρίζουμε ότι η διαγραφή μέρους του χρέους δεν θα είναι χωρίς οδυνηρά ανταλλάγματα για τους πολίτες.


Πολλοί συμπολίτες μας εξοργισμένοι και πικραμένοι βρίζουν και σιχτιρίζουν τους πολιτικούς που τους εξαπάτησαν και τους κορόϊδεψαν, αισθάνονται προδομένοι, εγκαταλελειμμένοι χωρίς ενημέρωση και καθοδήγηση αφημένους στην μοναξιά της αβεβαιότητας.

Αφημένους στην τύχη τους μη λαμβάνοντας υπόψη τις όποιες διαμαρτυρίες  τους στις διαδηλώσεις και τις πορείες των προηγούμενων ημερών.
Αγανακτισμένος λαός που διαδηλώνει και απαιτεί:
•           Την ανατροπή της υπάρχουσας πολιτικής και των εκφραστών της
•           Την αντίθεσή τους στην όποια εκποίηση της δημόσιας περιουσίας
•           Στην μη αποδοχή της όποιας υποταγής και εποπτείας της χώρας από ξενόφερτους σωσίες.
•           Στην απέχθειά τους στον πολιτικό αυταρχισμό που οδηγεί στην απαξίωση ιδεών και δικαιωμάτων του πολίτη.
Ρωτάμε ποιες θα είναι οι άμεσες συνέπειες σε καταθέσεις και δάνεια των νοικοκυριών;
Παρά τις διαβεβαιώσεις απαιτούμε νομοθετική εξασφάλιση και σεβασμό στις καταθέσεις από αυτές που απέμειναν, του χωρίς οίκτο φορολογούμενου Έλληνα πολίτη. Δεν του ταιριάζει η πείνα και η εξαθλίωση.
Είμαστε αντίθετοι με την εμπλοκή των συνταξιοδοτικών ταμείων στο «κούρεμα» του δημόσιου χρέους.

Δεν μπορεί το «κούρεμα»  των ομολόγων των Ταμείων να τους δημιουργεί προβλήματα ύπαρξης και εκπλήρωσης της υποχρέωσης καταβολής της σύνταξης στους ασφαλισμένους τους.
Τα συνταξιοδοτικά ταμεία αποτελούν ειδική περίπτωση που το χαρτοφυλάκιο των ομολόγων τους δεν μπορεί να προκαλέσει συστημικό  κίνδυνο και τα οποία δεν χρησιμοποιούνται για την πληρωμή των συντάξεων, αλλά μετέχουν σε ένα κοινό κεφάλαιο που διαχειρίζεται η Τράπεζα της Ελλάδος το ύψος των οποίων ανέρχεται στα 25 δις. Ευρώ περίπου.
Με ένα κούρεμα σημαντικό τα Ταμεία θα χρειασθούν νέα κεφάλαια τα οποία δυστυχώς θα τα αποκτήσουν με ασύμφορους όρους, θα υπάρξει πρόβλημα βιωσιμότητάς τους και οι νέες συνθήκες, θα οδηγήσουν σε νέες μειώσεις συντάξεων και παροχών.

Τονίζουμε ότι η συνεισφορά του χρηματοπιστωτικού τομέα και η συμμετοχή του στο «κούρεμα» πρέπει να νε είναι μεγάλη διότι όλα αυτά τα χρόνια τα Ελληνικά ομόλογα τους απέφεραν τεράστια κέρδη.
Καλούμε την κυβέρνηση να αλλάξει την οικονομική φορολογική πολιτική της και να σταματήσει τις οριζόντιες φοροεισπρακτικές δράσεις.

Τα έκτακτα μέτρα της φοροεπιδρομής με τις έκτακτες εισφορές αλληλεγγύης, το έκτακτο τέλος ακινήτων, τους υπερβολικούς συντελεστές εισοδήματος, τον ΦΠΑ, το τέλος επιτηδεύματος και την κατάργηση των φοροαπαλλαγών, δεν οδηγούν στην επίτευξη των εισπρακτικών στόχων αλλά οδηγούν τους πολίτες στη φυλακή και στην καταραμένη φτώχεια, την οποία δεν επέλεξαν οι ίδιοι.

Το ερώτημα που κυριαρχεί είναι : «Υπάρχει αυριανή μέρα»;

rethimno.gr